Karel Janeček v polovině září navštívil Krnov, aby představil hnutí Šťastné Česko. "Tvoříme silné hnutí, které dokáže dosáhnout celospolečenské změny myšlení i chování," představuje se hnutí na svém webu stastnecesko.cz.

Janeček v Krnově před pár dny společně s manželi Samarasovými diskutoval s občany o vzdělávání a výchově dětí, jak lze změřit hrubé domácí štěstí a vylepšit volební systém nebo jak náš svět změní nové technologie. Stejný diskusní večer s Karlem Janečkem na pódiu a pod logem Šťastné Česko se odehraje také 3. října v Liberci.

Majitel nápojářského gigantu Kofola Jannis Samaras pozval na pódium svou manželku Zuzanu. Matematik a vizionář Karel Janeček Krnovanům představil svého pětiletého syna Yaniska.
Takoví normální miliardáři: Janeček a Samaras diskutovali v Kofole v Krnově

Minulý týden Janeček oznámil patronát nad tradiční hudební anketou Zlatý Slavík, která nově ponese jméno Český slavík 21. Hlasovat se v ní bude podle Janečkovy volební metody D21. Je založena na tom, že jeden volič má více hlasů. Podle Janečka metoda D21 omezí extrémisty v politice, potlačí nenávistné předvolební kampaně a přispěje ke zklidnění a sjednocení společnosti, kterou dosud politika rozdělovala.

Mohou tyto Janečkovy aktivity souviset také se zvažovanou prezidentskou kandidaturou, o které spekulují Lidovky? "Informaci v Lidovkách komentovat nebudeme. Pan Janeček představil Českého slavíka 21 a je rád, že mohl zachránit tuto skvělou věc a pomoci České kultuře," odpověděla na dotaz Deníku Martha Häckl z PR týmu Karla Janečka.