Ladislav Gin Šín je zakladatelem rýmařovské Velké Ceny Indiana Jonese a dalších westernových soutěží. Životní styl starého amerického divokého západu učaroval janovickému obyvateli již v dětském věku. Věrný své zálibě zůstal i v dospělém věku, dokonce se stal držitelem zlatých medailí ze světových šampionátů v ovládání biče, pořádaných ve Spojených státech amerických.

Rozjíždí se nová westernová škola

Vyvrcholením snah Ladislava Gina Šína je letos v červnu zprovoznění westernové školy, kterou začal budovat před dvěma lety v domovských Janovicích u Rýmařova. Jednoduché to nebylo, jelikož areál vznikal v lokalitě bývalé skládky janovického lomu, kterou musel nejprve ekologicky zlikvidovat.

Tak vznikl areál, v němž hodlá Šín příznivce westernu od července do listopadu naučit veškerým svým dovednostem, včetně indiánských tanců nebo tématického divadla. Pro víkendovou výuku platí, že je pro příchozí zdarma.

„Zahájení činnosti westernové školy proběhne v sobotu 29. června v 17 hodin v areálu westernové školy v campu Indiana za účasti polských partnerů a významných osobností," řekl Ladislav Gin Šín. Hosté se mohou těšit na večer ve stylu divokého západu, který ukončí country bál. Nebudou chybět indiánští tanečníci, pistolníci s kolty zavěšenými proklatě nízko, bandité, krásné kovbojky, ctihodní občané, a jak uvedl Šín ani „místní povaleči".

„Doufáme, že aktivity našeho netradičního projektu ocení nejen místní, ale budou přínosem i pro návštěvníky regionu a příznivce a milovníky stylu a způsobu života amerického západu druhé poloviny 19. století," uvedl Šín. S tím, že W.A.C., westernová škola Camp Indiana sídlí v Opavské ulici v Janovicích u Rýmařova.