Na závodech ve Vrbně pod Pradědem, o kterých se můžete dočíst ZDE, řada z přítomných pilotů vzpomenula na zesnulého Fajkuse nejen skrze černou stuhu umístěnou na voze. Během sobotního závodu domácí pořadatelé ve spolupráci se záchrannou složkou Maverick Rescue uctili tragickou událost pietním aktem. U startovní čáry se shromáždili závodníci a diváci, kteří dvěma minutami ticha vzdali poslední hold krnovskému rodákovi.

„Ztrátou tohoto vynikajícího profesionálního jezdce přichází naše velká motoristická rodina nejenom o dobrého pilota, ale i o kamaráda a vzácného člověka,“ řekl při proslovu Aleš Gansdorfer ze záchranného týmu Maverick Rescue. Právě on byl přítomen neúspěšné Fajkusově resuscitaci při tragické nehodě v Náměšti nad Oslavou.

O téměř hodinové přestávce se množství závodníků vydalo do nedalekého Krnova na pohřeb Miroslava Fajkuse. Tam se společně s nejbližšími rozloučili se zesnulým Fajkusem při smutečním obřadu.

Krnovský automobilový jezdec Miroslav Fajkus tragicky zahynul minulý víkend při závodech do vrchu v Náměšti nad Oslavou. Třiačtyřicetiletý profesionální pilot přišel o život po bočním nárazu do stromu. Fajkus tragicky havaroval těsně před cílem v mírně pravotočivé zatáčce během nedělní jízdy. Při vysoké rychlosti se mu stala osudnou nerovnost vozovky, na níž se jeho formule stala neovladatelnou. Nakonec se svým vozem vylétl z tratě a narazil bokem do stromu. Těžkým zraněním podlehl na místě po hodinové resuscitaci.