Hnutí ANO dne 3. 10. 2018, tedy pár dní před komunálními volbami, podepsalo s EDC memorandum, že existuje společná vůle řešit přemístění technologické linky pro distribuci asfaltu mimo území Krnova.

Memorandum, které ANO v rámci předvolební kampaně zveřejnilo formou plakátů, obsahuje závazek s konkrétní lhůtou plnění:

„Politické hnutí ANO 2011 se zavazuje při prvním řádném jednání nově zvoleného zastupitelstva města Krnova předložit zastupitelstvu města návrh na schválení úkolu vypracování návrhu dohody o přemístění technologické linky pro distribuci asfaltu mimo území Krnova,“ stojí v memorandu, které podepsali Michal Ratiborský, předseda krnovské organizace ANO, a Dalibor Tesař předseda představenstva EDC.

Sloupy s lidskými tvářemi jsou atrakcí krnovského nádraží. Parafráze Výkřiku se zjevila náhodou. Jde o dílo neznámého posunovače.
Unikátní atrakce na krnovském nádraží: Sloupy s lidskými tvářemi
Ilustrační foto.
Přichází mrazy, spánek v parku už je o zdraví

Ve volbách bylo hnutí ANO úspěšné, v Krnově skončilo na druhém místě.

„Na ustavujícím a ani na řádném jednání nově zvoleného zastupitelstva se tato záležitost kolem EDC neprojednávala,“ konstatovala mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

Proč hnutí ANO závazku nedostálo? Důvodem prý byla časová tíseň a náročnost koaličních jednání.

„Vzhledem k odsunutí termínu ustavujícího zastupitelstva a následného zastupitelstva řádného se nakupilo množství jiných problémů a bodů jednání, kterým jsme se na základě dohody s koaličními partnery rozhodli dát přednost. Což samozřejmě neznamená, že bychom se problémům spojeným s EDC nechtěli věnovat. Tento bod bude zařazen na druhé řádné jednání zastuptelstva v termínu 6. 2. 2019,“ stanovil nový termín plnění Michal Ratiborský.

Vedle silnice za zábradlím začíná svah, který patří kraji. Dole pod svahem leží pozemky města.
Svah u silnice město nechce ani zadarmo
Krnovský rodák Erwin Schinzel byl významný sochař. Zesnul 27. prosince 2018 ve věku 99 let.
Sochař Erwin Schinzel rád vzpomínal na rodný Krnov