Kdokoliv si taktéž může na místě prostudovat podklady pro projednávané materiály a sledovat zastupitele při jejich rozhodování. Přesto se konání zastupitelstva nesetkává s příliš velkým zájmem veřejnosti. Lidé, kteří se přicházejí na jednání zastupitelů podívat, se téměř vždy počítají v jednotkách, někdy v počtu prstů jedné ruky.

Zastupitelé se od druhé poloviny loňského roku zabývali také možností internetových přenosů zasedání a zadali vypracování analýzy možností audiovizuálního přenosu jednání. Materiál dostali na stůl na prosincovém zasedání, kdy probrali všechna pro a proti přenosu. A celý záměr narazil na realitu.

„Připadne mi to úplně scestné, protože podívejte se tady dozadu, koho to zastupitelstvo zajímá," řekl například Jan Balog (VV) 
v narážce na naprosto minimální účast.

Balog se domnívá, že sledovanost záznamů by se pohybovala v promile počtu obyvatel města. Jak na zasedání zaznělo, uskutečnění záměru by navíc město stálo nezanedbatelné peníze a k tomu nejsou zcela vyjasněny legislativní podmínky, kdy poněkud na vodě stojí případný přenos a možnost ukládání informací s osobními údaji lidí.

Z přítomných pětadvaceti zastupitelů pak osmnáct hlasovalo pro protinávrh, který už s on-line přenosem nepočítá.

„Zastupitelstvo města neschválilo realizaci audiovizuálních přenosů jednání," ocitoval usnesení zastupitelů mluvčí radnice Jiří Ondrášek.