Polská obec Reńska Wieś pořádala druhý červencový víkend oslavy obce. K těmto oslavám pořadatelé přizvali i zástupce z partnerských měst, mezi které patří i Andělská Hora.

„Je fajn, že se snažíme najít společnou řeč. Je to určitě dobrá cesta. Já sám jsem díky tomu potkal spoustu zajímavých lidí,“ řekl starosta Andělské Hory Miroslav Novotný, který se návštěvy polské obce Reńska Wieś také zúčastnil.

Program začínal společnou mší pro všechna partnerská města, kam kromě Andělské Hory patří také Neuenstein a Horka v Německu, Nógrád a Szendehely v Maďarsku, Tarnivci na Ukrajině a Biala Piska v Polsku.

Tyto vzájemné návštěvy jsou mezi partnerskými městy celkem časté a oblíbené. Pomáhají ve vzájemném kulturním obohacení obyvatel a obchodu. Den před návštěvou Polska, hostili zástupci Andělské Hory své polské přátele u nás v Česku.

„Šli jsme se projít po historických památkách. Viděli jsme Anenský vrch, bruntálský zámek i Karlovou Studánku. Společně jsme poobědvali a bylo to moc příjemné,“ vysvětlil starosta Novotný.

Nejzábavnější částí návštěvy v Polsku byl podle slov starosty Novotného kulturní program, kde vystoupily různé hudební kapely nebo skupina mažoretek. „Atmosféra celého setkání byla velice příjemná a myslím, že nás to zase o něco sblížilo. Určitě se budeme dál vzájemně navštěvovat,“ okomentoval atmosféru akce starosta Andělské Hory Novotný.

-les-