Ski Karlov dnes oficiálně otvírá areál Klobouk s dvousedačkovou lanovkou. Dříve znali lyžařský areál turisté jako Olomoučák. Celodenní program probíhá od 9 do 16 hodin a jeho součástí bude mimo jiné bezplatné zapůjčení a testování nejvyšších modelů lyží značky Atomic, lyžařská exhibice v podání členů Ski School Karlov, soutěže o skipasy, CD a další ceny.

Chybět nebude celodenní diskotéka přímo na svahu. Na Annabergu otevírají veřejnými závody jarní prázdniny dětí a mládeže z bruntálského okresu.

Ze sjezdovky na zájezd k moři

„Po sněhové nadílce z minulého víkendu se denní teploty v těchto dnech pohybují lehce nad nulou, sníh těžkne a pomalinku odtává," popsal situaci v Jeseníkách mluvčí Ski Karlov Boris Keka. „V noci ale opět přimrzne a sjezdovky jsou tak, zejména v dopoledních hodinách, ve velmi dobrém stavu. V zásobách máme i dostatek technického sněhu, a nic tak nebrání tomu, aby k nám lyžaři přijeli nejen o nadcházejícím víkendu, ale ještě i v několika dalších týdnech," prozradil slibnou předpověď mluvčí.

Dárek si odveze dnes z Karlova pod Pradědem první dvoustovka návštěvníků s platným skipasem. Ve hře jsou i zájezdy k moři, jelikož se Ski Karlov spojil s jednou cestovní kanceláří, s níž spolupracuje na modelu – v zimě na hory na lyže, v létě k moři. Návštěvníci lyžařských areálů pod hlavičkou Ski Karlov, tedy Čerťák, Praděd nebo Klobouk, mají šanci získat desetiprocentní slevu na zakoupení zájezdu z aktuální nabídky cestovní kanceláře.

Současně bude cestovka klientům v létě nabízet možnost získat bezplatně skipasy do střediska Ski Karlov pro nadcházející zimní sezonu. Kartu Karlov Card získá každý návštěvník v pokladnách Ski Karlov, který si zakoupí skipas a současně bude mít potvrzení o tom, že si v Karlově, Malé Morávce nebo v okolí zajistil ubytování alespoň na jednu noc. Karta opravňuje k čerpání řady slev a výhod v oblastech zábavy, jako wellness a relax, sport, gastronomie a ubytování.

Pořádnou porci zábavy si mohou vyznavači zimních sportů užít o víkendu třeba i na Annabergu u Andělské Hory. Veřejné závody dvojic se v neděli konají v lyžařském areálu Annaberg v Andělské Hoře. Do 13 hodin se mohou přihlásit v Andělském ski-baru na sjezdovce zájemci o lyžařské klání, které se bude konat na tamní měřené trati. Závod odstartuje v 13.30 hodin a neplatí se žádné startovné. Startovat se bude v kategoriích sourozenci, partneři a manželé, dítě s rodičem, prarodič s vnučkou či vnukem.

„Připravili jsme tyto závody, protože dětem v okolí začínají jarní prázdniny. Oni i jejich rodiče se mohou těšit na pěkně strávené nedělní odpoledne," řekl Petr Drápala, jednatel skiareálu Annaberg. Pro děti připravili pořadatelé na Annabergu ceny, nejrychlejší dospělé ocení lahví šampaňského, každý obdrží diplom.