„Výstavu navštívilo na 150 dospělých a přes 280, dětí, žáků místních škol. Děti, které spojily výstavu se soutěží, potěšily pořadatele zájmem. Rádi jim odpovídají na otázky a vysvětlují tajemství úspěšného pěstování," uvedla za organizátory výstavy Zdena Šlagorová.

Na závěr výstavy jsou vyhlášeni nejúspěšnější vystavovatelé i soutěžící děti. Při hodnocení pořadatelé přihlížejí i k názorům návštěvníků. Zahrádkáři úzce spolupracují také s majiteli místních květinářských prodejen a s odborníky ze střední školy zemědělství a služeb.

„Díky tomu jsou výstavní exponáty náležitě aranžovány a návštěvníkům výstavy jsou u prodejních stolů nabízeny sazenice, hnojiva, postřiky proti chorobám a škůdcům a také zahrádkářské nářadí a pomůcky. Zpestřením letošní výstavky byla také kolekce exotického ptactva pana Lederera v několika klecích," doplnila Zdena Šlagorová.

Snahou Zahrádkářů je přispět k rozvoji estetického cítění a péči o životní prostředí. Právě k tomu slouží soutěž Rozkvetlé město, která také obohacuje společenský život a přispívá k formování kladného vztahu k přírodě.

„Během jara a léta je pořizována fotodokumentace osázení rostlinami a údržba předzahrádek, balkonů, oken, teras i truhlíků. Začátkem září jsou zhodnoceny komisí. Zpravidla jsou vybrány čtyři rodinné a dva bytové domy, jejichž obyvatelé jsou odměněni poukazem na nákup zahrádkářských potřeb.

Těší nás, že rok od roku se péče o květinovou výzdobu oken a balkonů i péče o vzhled předzahrádek zlepšuje. Také úpravě veřejných prostranství ve městě je věnována stále větší pozornost," zakončila Zdena Šlagorová.