„Cvilínská rozhledna bude pro veřejnost v říjnu otevřena každý víkend od 10 do 16 hodin," informoval správce krnovské rozhledny na Cvilíně Jiří Siegfried. Tato věž byla postavena na počet knížete Lichtenštejna v roce 1903.

„Naším velkým úkolem je připravit rekonstrukci této rozhledny, která by měla proběhnout v rozmezí příštích pěti až deseti let," doplnil místostarosta Krnova Michal Brunclík.

Krnovsko lze obdivovat ze spousty dalších věží a rozhleden. Kromě kamenné cvilínské rozhledny je v Krnově také dřevěná ježnická. Ta je svou konstrukcí dost podobná holčovické rozhledně Skalka nebo liptaňské rozhledně. Opravdu unikátní je rozhledna Dvě věže na Hraničním vrchu nad Městem Albrechticemi a úvalenská rozhledna Hanse Kudlicha na Strážišti, která je současně hrobkou.

Nedávno přibyla také možnost v organizovaných skupinách navštívit věž krnovské radnice, věž krnovské synagogy nebo věž kostela sv. Martina, která ukrývá byt věžníka.

Měsíc věží a rozhleden bude zakončen 28. října výstupy spojenými se vztyčením státních vlajek. V tento den ve 14 hodin bude pelhřimovská Agentury Dobrý sčítat české vlajky na věžích a rozhlednách, aby výsledek zapsaly do České knihy rekordů.