Bohužel vedle slušných obyvatel města, kteří zde poklidně tráví svůj volný čas, jej navštěvují i vandalové, jenž si rádi vybíjí svou zlost na zdejších lavičkách a mostcích. Takto zdevastovaný mobiliář není pro park dobrou vizitkou. Město Krnov, které park spravuje, musí do jeho oprav neustále investovat.

„Tím, že je park mimo centrum města, stává se místem bivakování bezdomovců nebo ho navštěvují „šetřílci", kterým přijdou vhod dřevěné součásti laviček a mostků. Rovněž se zde scházejí nejrůznější existence, které si na mobiliáři zkouší svou sílu," uvedl Dušan Martiník z odboru životního prostředí Městského úřadu Krnov.

Důsledkem špatného počínání vandalů jsou pak ulámané betonové nohy laviček nebo vytržený můstek hozený do jezírka.

Zamykání hlavní brány na noc rovněž moc nepomáhá. Darebáci neustále rozebírají části plotu, zejména v oblasti u železniční tratě, a dělají tak z parku areál volně přístupný po celých čtyřiadvacet hodin. Případně jim nedělá problémy plot přelézt.

„Do parku chodím často s klienty Harmonie. Jsou zde krásné stromy, keře a květiny, takže se jim tu líbí. Avšak rozbité lavičky, mostky a plovoucí lahve se všelijakými odpadky na hladině jezírek kazí hezký zážitek z parku," přiznala pracovnice Harmonie Krnov Ivana Juřenová.

Údržba laviček a mostků stojí každoročně kolem padesáti tisíc korun. Boj s větrnými mlýny ale město nevzdává.

„Levá strana parku, blíže k cestě, je v přijatelném stavu. Rozbité lavičky, které se nacházejí po pravé straně, už obnovovat nebudeme a odstraníme je. Co ale opravíme, bude jeden můstek," řekl Dušan Martiník.

V příštím roce chce do parku investovat a obměnit dřevěné můstky a některé lavičky.