V minulých letech se v nabídce objevilo i borůvkové pivo, nebo borůvkové koktejly.

Základní surovina, brusnice borůvka, pochází obvykle z místních lesů, a aby byli uspokojeni všichni zájemci, spotřebuje se několik tisíc litrů modrých bobulí. Kromě uspokojení chuťových pohárků je potřeba konstatovat, že borůvky jsou zdrojem antioxidantů, které působí pozitivně proti rakovině.

Do Borůvkových hodů se zapojili v Malé Morávce Restaurace U Kovárny, Penzion Sofie, Restaurace Na Rychtě, Restaurace Pohoda, Restaurace Pod Kapličkou, Horský hotel Brans, Horský hotel Kopřivná.

V Karlově pod Pradědem to jsou Hotel Kamzík, Hotel Karlov, Penzion Aurum, SKI areál Myšák, Hotel Sauna, Pizzerie Praděd, Penzion Roháč, Restaurace U Bohouše. Pozadu nezůstává ani Restaurace Praděd v televizním vysílači na Pradědu.