Loni před Vánocemi poprvé proběhla v Moravskoslezském kraji na osmi sběrných dvorech akce na principu „Přineste staré elektro a odneste si dárek". Zájem občanů, kteří měli doma nepotřebné vysloužilé televize, počítače, mobily, monitory, tiskárny, rádia, přehrávače, fotoaparáty, videokamery, faxy, telefony a podobné přístroje předčil očekávání. Proto se Moravskoslezský kraj ve spolupráci s neziskovou společností Asekol rozhodl v tomto duchu pokračovat a nově akci uspořádaly také v Krnově.

Na obou sběrných dvorech Techtických služeb Krnov na Karáskově i na Opavské ulici mohou lidé od včerejška vyměnit za praktické dárky své staré elektro harampádí. A jaká nabídka dárků je čeká?

Na prvních sto občanů na každém krnovském sběrném dvoře čeká svítilna s karabinou nebo stylová kalkulačka. Celkově na obou místech bude tedy v Krnově rozdáno 200 dárků. Je ale třeba vědět, že odměna se nevztahuje na odevzdané monočlánky a baterie, ani na kuchyňské zařízení jako jsou lednice, sporáky, myčky nebo mikrovlnky. Jeden občan může v rámci akce Jarní úklid na jednom sběrném dvoře získat pouze jeden dárek.

Občany, kteří nabídku využijí, bude kromě dárku těšit vědomí, že všechny staré spotřebiče budou rozebrány na součástky a ekologicky recyklovány.

„Díky podpoře Moravskoslezského kraje jsme mohli celou akci rozšířit z osmi na celkem dvanáct sběrných dvorů. Také Krnov se stal jedním ze sedmi měst regionu, kde akce probíhá. Doufáme, že dárky občany budou motivovat k tomu, aby se naučili využívat sběrné dvory a třídit staré elektro," uvedl Zdeněk Kovářík za organizátory ze společnosti Asekol.

Kde bude Jarní úklid?
Frýdek-Místek - ulice Jana Čapka, Collo louky
Havířov - ulice Karvinská
Karviná - ulice Bohumínská (probíhá od 3. června)
Kopřivnice - ulice Panská
Krnov - ulice Karáskova, Opavská
Opava - ulice Bílovecká, Hálkova, Přemyslovců
Nový Jičín - ulice Sokolovská