V uplynulých dnech dvakrát upozornili strážníky Městské policie Krnov, že zahlédli člověka na vozíku, který by mohl mít nějaký problém.

Nespavý vozíčkář jezdil po městě

Potkat po půlnoci osamělého chodce, který zamyšleně bloumá ulicemi, není nic divného. Ale pána na vozíčku?

"Na vozíčkáře, který v noci projíždí městem, byli opakovaně upozorněni dispečeři městské policie i Policie ČR druhou prosincovou sobotu v časných ranních hodinách. Strážníci jej zastihli v ulici Bruntálská, kde jim pětapadesátiletý invalida na vysvětlenou sdělil, že se mu nechce spát a proto jezdí po městě," popsala první případ mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

Karolína Kopíncová z Vrbna pod Pradědem reprezentuje Česko na Miss World 2021; https://www.instagram.com/karolinakopincova/
Covid zasáhl i Miss World. Kráska z Jeseníků si na finále bude muset počkat

Strážníci se ujistili, že pán na vozíku není zraněný, takže pomoc nepotřebuje. Byl oblečen do teplé bundy s reflexními prvky, takže po všech stránkách byla jeho noční projížďka bezpečná. Strážníci pánovi popřáli, ať se mu dobře daří a on odjel po krajnici užít si svém putování nočním Krnovem.

Tíživá životní situace

Oznámení, že po se Krnově pohybuje invalida na vozíku bez označení reflexními prvky, obdržela Městská policie Krnov 15. prosince. Hlídka si vzala s sebou odrazové prvky pro případ, že by na něj natrefila. Strážníci ho potkali dopoledne v ulici Čsl. armády.

Podmínky pro běžkaře se ve stopách kolem Skřítku zhoršily, ale pořád to ještě  docela ujde.
OBRAZEM: Běžkování na Skřítku v Jeseníkách? "Jde to, ale dře to"

"Tam strážníci muže zastavili a jeho vozík vybavili reflexními prvky. Šestapadesátiletý invalida s trvalým bydlištěm v Petřvaldu se následně s hlídkou dal do řeči. Svěřil se jim, že po několikaměsíčním pobytu v nemocnici skončil s amputovanou nohou na ulici ve městě, které nezná. Pouze zde přes noc přespává v noclehárně. Strážníci proto kontaktovali sociální odbor, zda by některý z jeho pracovníků muži nepomohl s řešením jeho tíživé životní situace," uzavřela Dita Círová.