Chtějí zlepšovat informovanost svých občanů. Řeč je o Vrbně pod Pradědem, kde zavedla radnice novou službu s názvem Mobilní rozhlas. Potvrdila to Alena Kiedroňová, redaktorka webových stránek města. „Lidé tak budou mít po ruce důležité informace týkající se krizových situací, odstávek energií, anket či pozvánek na akce města, zprávy o kulturním programu nebo vzdělávání ze střediska kultury a vzdělávání,“ vysvětluje Alena Kiedroňová.

Lidé se podle ní dovědí také informace o svozových dnech tříděného odpadu, čištění komunikací, očkování psů či komunikace školy s rodiči dětí.

„Lidé budou mít třeba i možnost se podílet na zlepšení života ve městě a jeho okolí díky aplikaci zmapujto, která obsahuje například hlášení závad, skládek odpadu, poškozených dopravních značek a podobně,“ podotkla s tím, že prostřednictvím nové služby bude radnice informovat o aktuálním dění pomocí různých kumunikačních kanálů.

„SMS zprávami, hlasovými zprávami, e-maily, případně zprávami do aplikace. Služba je poskytována občanům zdarma,“ osvětlila na závěr Alena Kiedroňová.

Stefan Szewczyk před svým domem v Travné, kam se už dva roky marně snaží zavést telefon a internet.
Mobil je tu k ničemu, o internet musí bojovat. Realita na Javornicku