Místní už se nemůžou dočkat. Když ze stavby zmizel speciální materiál, který umí tlumit dopady, byl to šok. Krást materiál určený pro bezpečnost dětí? Na co asi zloděj potřeboval gumu?

Nejspíš k ničemu. Materiál nebyl pod zámkem, a je obecně známo, příležitost dělá zloděje. Někteří nenechavci se řídí jednoduchým pravidlem, že všechno, co není zamčené, přilepené, přišroubované ani přibité, není ničí.

Možná si zloděj ani neuvědomil, kolik lidí v Třemešné ho bude upřímně nenávidět. Starosta Třemešné Rostislav Kocián zkusil zveřejnit výzvu.

V Třemešné 7. a 8. srpna sveze cestující parní lokomotivka Maruška po Sičově drobné železnici.
Mrňavá parní lokomotiva Maruška na Osoblažce v Třemešné

"Vyzýváme tímto občana(y), kteří odcizili volně položené gumové bezpečnostní podložky určené na dopadovou plochu víceúčelového hřiště, aby podložky vrátili zpět. Kromě toho, že jsou podložky značně drahé, mají sloužit zejména k bezpečnosti našich dětí, a ne jako nějaká předložka. V dřívějších dobách se i ti z okrajů společnosti slušně v kantýně ptali, zda-li je ten nedojezený zbytek jídla volný. Byla to prostě základní společenská slušnost!" napsal starosta na web Tremesna.cz a pro jistotu doplnil vysvětlení, že ty podložky opravdu nebyly opuštěné, ale připravené k instalaci.

Jeho výzvu sdíleli a komentovali snad všichni, kdo mají v Třemešné profil na facebooku. Světe div se, ráno byly gumové podložky zase na svém místě. Starosta ve svém dalším příspěvku už nepsal o odcizení, ale o manipulaci s materiálem. Poděkoval pachateli, že aspoň na druhý pokus se zachoval správně.

Osoblaha 3. srpna 2021. Občané čekali ve frontě na otevření mobilního očkovacího střediska na osoblažském náměstí. Kolem deváté hodiny už jich bylo naočkovaných přes 60. .
Velký zájem neregistrovaných. Na očkování v Osoblaze se stála fronta

"Je na místě objektivně poděkovat "manipulátorovi" s dopadovou plochou, který je buď čtenářem webu obce nebo účastníkem FB komunikace, že nalezl odvahu a části dopadové plochy vrátil po zveřejnění incidentu zpět k ostatním. Budeme doufat, že příště před záměrem manipulace s "něčím" použije vůči obci dotaz: zdalipak je to volné?" poděkoval starosta Kocián.