Malí i velcí sportovci si dnes poprvé mohou v Krnově otestovat celoroční pumptrackovou modulární dráhu. Poradí jim trenér české snowboardové a snowboardcrossové reprezentace Petr Bohůnek a o rokenrolový odvaz pro navození atmosféry se postará oblíbená krnovská kapela Rockin' Jackals.

Dráha byla vybudována vedle dopravního hřiště u SVČ Krnov. Zájemci se mohou těšit na uzavřený okruh s vlnami, boulemi a klopenými zatáčkami. Mohou je zdolávat na kolech, koloběžkách, skateboardech nebo in-line bruslích.

Jiří Ovčáček vyzval veřejnost, aby na výročí 21. srpna 1968 občané vyvěšovali rudé trenky nebo státní vlajky. Recesisté z Bohušova na jeho výzvu zareagovali po svém.
Výzva Jiřího Ovčáčka měla v Bohušově odezvu

Vše začalo terénními úpravami a odstraněním jedné z branek bývalého fotbalového hřiště. Po dodání všech komponentů byla dráha zkompletována 28. srpna.

Podle referenta odboru veřejných zakázek Jana Šrubaře by během podzimu mělo dojít také k úpravě fotbalového hřiště.

Dráha o délce 65 metrů, na které jezdci jako hnací sílu používají „pumpování“, tedy pohyb nahoru a dolů, město vyšla na 868 tisíc korun bez DPH. Dodavatelem byla firma Way to Nature.

Ilustrační foto
Fotbalové ukončení prázdnin s osobnostmi jako Skuhravý či Koranteng

S nápadem na její vybudování přišel místostarosta Krnova Michal Brunclík.

„Jedná se o moderní typ sportoviště, vhodný pro široké věkové spektrum uživatelů. Jsem přesvědčen o tom, že se v Krnově zabydlí a najde si velmi rychle své příznivce. Jedná se také o vhodné doplnění dětského dopravního hřiště. Děti tak mají již od velmi útlého věku možnost naučit se pracovat s rovnováhou a těžištěm svého těla,“ vysvětlil.

V areálu Technického muzea Tatry v Kopřivnici na Novojičínsku připravovali 31. srpna 2018 vlakovou soupravu Slovenská strela k převozu do Hranic na Přerovsku. Legendární historický vlak tam v příštích dvou letech podstoupí kompletní opravu.
Železniční unikát zamířil na renovaci

Dohled nad dráhou bude mít správce dopravního hřiště. Přístupná by měla být každý všední den minimálně do 18 hodin. 

„Je nám totiž jasné, že ti starší by ji rádi využívali i po šesté hodině večer, proto ještě budeme jednat o prodloužení provozní doby,“ řekla ředitelka SVČ Veronika Kozlíková. 

„Případní zájemci si budou moci přímo na místě půjčit kola či helmy a do budoucna bychom rádi pořídili také koloběžky,“ dodala. 

Součástí dnešního slavnostního otevření pumptrackové dráhy bude bohatý doprovodný program. 

Známý ostravský soudní lékař a celorepubliková kapacita z oboru Igor Dvořáček.
Dokonalá vražda neexistuje. Pachatel nakonec vždy udělá chybu