Kritici často hodnotí dílo přidělováním hvězdiček. Pokud je tak mizerné, že si nezaslouží ani jedinou hvězdičku, vznikla pro tuto příležitost kategorie odpad! Právě v ní bývají tak bizarní úlety, že si našly obdivovatele. Tak se zrodila ostravská přehlídka Odpad film fest. Láká fanoušky třeba na hvězdu ezoterických pořadů, věštce Vlastíka Plamínka, nebo na pokleslé filmy a hudbu.

Odpad film fest 2017 v ostravském kině Cineport představí i Jana Gemelu z lichnovského Muzea vidlí, který povýšil vidlácké buranství na filozofii, vědu a životní styl.

„V sobotu 20. května nejezděte k nám do Muzea vidlí, ale raději zavítejte do Ostravy na Odpad film fest za hranice tradiční popkultury. Moje stand-up propagace muzea a vidláctví je sice na programu až ve 20 hodin, ale dáme o sobě vědět průběžně i během odpoledne. Na vidlenou v Ostravě!" pozval Jan Gemela vidláky na festival crazy výstředností.

Podobně jako se vidláci baví na neolympijských hrách, bude sportovní zápolení provázet i Odpad film fest. Dojde na sprinty rychlovarných konvic. V klání zvítězí ten, kdo dokáže co nejrychleji přivést litr vody do varu.

„Přihlaste svého šampiona rychlovarnou konvici do závodu, ve kterém to doslova vře!" vyzvali pořadatelé. Hlavní hvězdou je letos maskovaný rapper Řezník, který se představí také jako filmový tvůrce. Je autorem zvrácených filmů jako Máma má raka nebo Život není krásný.

Ilustrační foto.
Slavnosti jídla v Branticích