"Materiál byl natočený na státní hranici mezi Głuchołazy a českými Mikulovicemi. Vzbudil mezi uživateli internetu velký zájem. V sobotu odpoledne zveřejnil portál glucholazyonline.com.pl tuto nahrávku zaslanou uživateli internetu," informuje o videu polský web Nowa Trybuna Opolska.

"Dnes ráno (24. září) se u hranic s Mikulovicemi procházel vlk samotář," komentovali video svědci události.

Video vlka zaslané a zveřejné serverem Glucholazyonline.com.pl:

Zdroj: Facebook/Glucholazyonline

"Já se bojím," říká na videozáznamu polsky mužský hlas vedle ženy, která drží mobil a natáčí. "Nehýbej se. Půjde si dál. Už šel do lesa," uklidňuje ho žena, která nahrávku pořídila.

Zvíře skutečně vypadá jako vlk a není tedy divu, že video má už 60 tisíc shlédnutí. Odborníci pochybují, že se na polsko-české hranici u Głuchołaz opravdu procházel vlk.

Spíš tipují, že se jedná o československého vlčáka (viz snímky ve fotogalerii výše - pozn. red.), který byl vyšlechtění křížením psa a vlka. Oslovení kynologové se podle tělesných proporcí zatím přiklání spíš k vlčákovi, než k vlkovi.

V devadesátých letech byl ale prokazatelně zastřelen skutečný vlk na české straně hranice mezi Jindřichovem a Petrovicemi jen pár kilometrů od Głuchołaz.

Skutečný vlk, kterého v devadesátých letech zastřelil myslivec mezi Jindřichovem a Petrovicemi, Považoval ho za toulavého psa. Tento vlk byl zastřelen u hranic  jen pár kilometrů od polských Glucholaz.Skutečný vlk, kterého v devadesátých letech zastřelil myslivec mezi Jindřichovem a Petrovicemi, Považoval ho za toulavého psa. Tento vlk byl zastřelen u hranic jen pár kilometrů od polských Glucholaz.Zdroj: Deník/František Kuba

Snímek vlka před obcí Vlčice v Rychlebských horách.
Do Rychleb se vrátili vlci. Jeden se ukázal ve Vlčicích