Svatý Martin si kvůli covidu a poruše parní lokomotivy dal poslední tři roky pauzu, ale 12. listopadu 2022 do Třemešné dorazil včas, aby si s fanoušky parních vlaků připil svatomartinským vínem a pozval je na hody do Bohušova. Na nádraží všechny přivítal David Chovančík ze Slezských zemských drah.

Policisté zajistili další drogy a vybavení na jejich výrobu.
Krnovský receptář (nejen) na neděli: drogy a basa

„Na úvod organizačně: budeme čekat na vlak z Krnova, který má zpoždění 25 minut. Musel čekat v Krnově na přípoj, protože na vlak od Olomouce nabral zpoždění asi 40 minut. To znamená že náš parní vlak nebude mít odjezd z Třemešné v 9.45 hodin, ale až po desáté. Vyjedeme trochu později, ale v Bohušově na svatomartinských hodech vám nic neuteče. Husí stehna, zabíjačka ani doprovodný program s Lukášem Pavláskem. Nebojte se, svatý Martin na koni dorazí včas, abychom společně otevřeli první lahve svatomartinského vína. Ochutnávka vína vás bude provázet také ve vlaku do Bohušova, tak doufám že se vám cesta bude líbit,“ přivítal David Chovančík cestující, kteří se rozhodli spojit jízdu parním vlakem se svatomartinskými tradicemi.

Projekt Česko-polská cesta po regionu se dostal do svého finále
Nejkrásnější místa Bruntálska? Zná je projekt Česko-polská cesta po regionu

Když Svatý Martin dorazil na nádraží v Třeměšné, mnozí byli překvapeni, že jeho kůň už nebí bílý jako posledně, ale jako by krémový. „Omlouvám se, že jsme dnes nedovezli sníh, ale není zatím na skladě. Můj kůň má po přelivu, jak jsme mu trochu vylepšili barvu a vystajloval jsme ho. Je teď trochu živější a veselejší, tak raději nechoďte k němu moc blízko," shrnul Svatý Martin novinky v Jezdeckém centru Město Albrechtice. Bílý kůň Omar, na kterém svatý Martin jezdil do Třemešné v minulosti, dnes už má 29 roků. Bělouš Omar si užívá si důchodu a už se mu pod sedlo moc nechce, takže si Svatý Martin bere na akce mladšího a živějšího Démona.