Dvojice rapperů Dayok a Lex se představuje širší veřejnosti první skladbou, která je předzvěstí EP připravovaného na rok 2022. Svým prvním vizuálním s názvem Dinero neskrývají ambice proniknout za hranice Krnova.

Produkce se ujal rodák z Krnova TrendsetterBeatz. Je to jedna z posledních možností jak pro budoucnost zaznamenat autentickou atmosféru lokality Mánesova, Vrchlického, Alšova než se tam začne bourat.

Hlošina úzkolistá na krnovském náměstí nevydržela nápor sněhu. Prosinec 2021.
Hlošinu v centru Krnova zlomil sníh, proč ale musely jít pryč i další stromy

Rapperský projekt dua Dayok a Lex by měl být odrazem zkušeností, které kluci díky této krnovské stoce získali. Uspějí díky nim ve světě showbusinessu?

Zdroj: Youtube

O tom, že sedm městských bytových domů ve vyloučené lokalitě půjde k zemi, rozhodli na svém zářijovém zasedání zastupitelé. Jde převážně o vybydlené objekty ve špatném technickém stavu, jejichž oprava by byla dražší než zbourá­ní a výstavba nových.

Havarijní stav

„K demolici jsme došli po mnohaměsíčních jednáních a mezioborové diskusi, kdy na stole bylo více variant. Vedle prodeje či opravy jsme řešili například i konzervaci nemovitostí do dalšího rozhodnutí, což ale vnímáme jen jako odložení problému. Domy jsou v havarijním stavu, a pokud bychom do nich v dohledné době neinvestovali desítky milionů korun, vypadala by lokalita ještě dlouho stejně neutěšeně,“ zdůvodnil rozhodnutí místostarosta Krnova Miroslav Binar.

Přeplněná krnovská nemocnice zveřejnila emotivní fotografie, aby si veřejnost uvědomila, jak je péče o pacienty s Covid-19 náročná fyzicky i psychicky.
EMOTIVNÍ FOTO: Takto to nyní vypadá na přeplněném covidovém oddělení v Krnově

Náklady na rekonstrukci byly odhadnuty na 130 milionů korun a město by na ni mohlo získat dotaci. Ovšem jen v případě, že by se jednalo o sociální bydlení, které v současnosti dotační tituly podporují.

Proč ne prodej?

To by ale znamenalo potenciální hrozbu opětovného vzniku vyloučené lokality. Stejně by mohlo území skončit v případě prodeje soukromým vlastníkům, kteří by objekty mohli po co nejlevnější opravě obsadit sociálně slabými nájemníky. 

„Rozhodnutí o demolici je proto pozitivním signálem pro stávající obyvatele oblasti, kteří tímto nabydou jistoty, že již tam vyloučená lokalita opětovně nevznikne,“ dodal místostarosta.