Na Osoblažce způsobila víkendová vichřice výluku neobvyklým mechanismem. Nedělní větrná kalamita značně zkomplikovala provoz na železnicích, takže mnohé spoje nabraly zpoždění. Přestože na Osoblažsku nijak mimořádně nefoukalo, úzkokolejka Třemešná – Osoblaha zůstala bez vlaků a cestující vozily výlukové autobusy.

Snímek z místa nehody.
Tragická nehoda na Bruntálsku: Žena s autem narazila do stromu. Chlapec nepřežil

Web zdopravy.cz na tomto případu vysvětlil, proč vichřice dokáže zastavit vlaky nejen přímo, ale i zprostředkovaně.

Na Osoblažce musel strojvedoucí čekat na přípoje zpožděné kvůli větru, aby cestující mohli přestoupit. Proto se strojvedoucímu směna neplánovaně protáhla. České dráhy pak v pondělí na Osoblažce musely nahradit vlak autobusy, aby strojvedoucí mohl čerpat zákonnou přestávku mezi směnami.

Studenti krnovské školy dopravy a cestovního ruchu se od absolventů dozvěděli, co prožili po maturitě. Povídáli si hlavně o studování, cestování, práci a hledání svého místa v životě,
Úspěšní krnovští absolventi se setkali se studenty. O návratu do města neuvažují

„Mimořádnost na trati číslo 298 nebyla způsobena nedostatkem strojvedoucích, ale způsobily ji komplikace zapříčiněné včerejším extrémně silným větrem. Strojvedoucí v neděli ve večerních hodinách čekal s přípojem na zpožděné vlaky, a proto došlo ke zpoždění jeho spoje a pozdějšímu ukončení směny. Poté čerpal zákonem předepsanou přestávku mezi směnami. Osobní vlaky tedy byly z tohoto důvodu nahrazeny autobusy,“ citoval web zdopravy.cz vyjádření mluvčí Českých drah Vandy Rajnochové. Na Osoblažce se v turnuse střídají tři strojvedoucí.