Zástupci dvaceti středních škol a patnácti významných regionálních zaměstnavatelů se sjedou v Bruntálu, aby návštěvníkům Artifexu představili nabídku studijních a učebních oborů. Dozví se, jaké možnosti uplatnění na trhu práce mají absolventi.

Velký zájem, především u chlapců, vzbudila 3D tiskárna ve stánku Střední průmyslové školy a Obchodní akademie Bruntál.
V Bruntále už posedmé pomáhali s výběrem technických profesí

Letošní ročník Artifexu - veletrhu středních škol a zaměstnanosti - proběhne ve čtvrtek 24. listopadu 2022 v prostorách školních dílen Střední průmyslové školy a Obchodní akademie v Bruntále na Kavalcově ulici. Zájemcům zde budou školská zařízení a zaměstnavatelé k dispozici mezi od 9 do 16 hodin. Akci pořádá Úřad práce v Bruntále ve spolupráci se středními školami a zaměstnavateli.

Veletrh je primárně určen žákům, kteří brzy dokončí základní školu, a jejich rodičům. Informace se také dostanou k pedagogickým pracovníkům, uchazečům o zaměstnání a široké veřejnosti. Budoucím učňům a středoškolákům Artifex pomůže v rozhodování při výběru školy a volbě povolání.

Simulace jízdy autem připomínala spíše dobrou počítačovou hru. A přitom se využívá na výuku autoškoly. Důkaz, že i učení může být zábavné.
Veletrh ukázal nové metody vzdělávání na našich školách

Zájemci o studium mohou vznášet dotazy na podmínky přijímacího řízení, profil absolventa a především na možnosti jejich uplatnění. Veletrh Artifex nabídne na jednom místě přehlídku sedmi desítek studijních oborů. Budou zde zastoupeny profese jako strojírenství, elektrikář, praktická sestra, chemik operátor, informační technologie nebo třeba kadeřník. Nebude chybět ani všeobecné vzdělání typu gymnázium.

Přítomní zaměstnavatelé vysvětlí jaké podmínky u nich mají soustružníci, chemici, operátoři, zdravotní sestry, instalatéři či svářeči. Na místě budou zájemcům k dispozici také specialisté Úřadu práce ČR. Dospělým poradí třeba s tím, jak se dále vzdělávat a zvýšit tak šance na pracovní uplatnění.

Dvoudenní veletrh technických řemesel Artifex 2010 .
Každý si mohl technické profese doslova osahat

„Cílem veletrhu je poskytnout mladým lidem dostatek informací o pravděpodobném vývoji na pracovním trhu a o povoláních, ze kterých vybírají. Také to, jaké jsou podmínky studia na daných školách a učilištích a co je nutné splnit pro úspěšné zakončení studijního a učebního oboru,“ uzavírá ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Bruntále Jiří Unverdorben.