Obecně prospěšné společnosti Althaia se podařilo získat peníze na provoz centra, z podpory bude mimo jiné hrazena mzda pracovníka v sociálních službách a vznikne tak nejméně jedno nové pracovní místo pro místního obyvatele.

„Tato centra již fungují v Osoblaze či Hlince, a těší nás, že ho budeme mít také u nás," uvedla starostka Slezských Pavlovic Lenka Drozdová. Klub bude fungovat v prostorách obecního úřadu a bude určen dětem a mládeži od 6 do 26 let. Nyní se děti scházejí jednou týdně v Klubu děti z Džungle.

„Činnost nového klubu bude podobná, vedle her a různých vzdělávacích činností se ale přidá aspekt sociální práce, aktivity se staršími dětmi a mládeži budou zaměřeny na vzdělávání a budoucí povolání, což jim v budoucnu pomůže při hledání zaměstnání," vysvětlila starostka s tím, že součástí programu budou také exkurze do různých firem v našem nebo opavském okrese.

„Pro všechny děti jsou ale naplánovány také výlety na kolech, dvoudenní stanování, různé soutěže, hry i kreativní tvoření. Klub bude dětem a mládeži k dispozici vždy od pondělí do čtvrtku od 13 do 18 hodin," uzavřela starostka.

Gabriela Mathiasová