Andílky, sněhuláky, přáníčka, věnce, košíky a krásné ozdoby na stromeček vyráběli handicapovaní žáci jednoletého a dvouletého oboru střední školy praktické podle svých schopností buď sami, nebo s dohledem a pomocí učitelů. Výrobky byly tak povedené, že se je rozhodli nabídnout veřejnosti.

Pozvání na výstavu přijali žáci a učitelé ze Základní školy Dvořákův okruh, pracovníci firmy Chrpa, a protože výstava byla otevřená lidem, byli na ní i lidé, kteří si o ní přečetli na plakátech. Ceny výrobků se pohybovaly v rozmezí 5 až 30 korun.

„Výstava měla velký úspěch, žáci byli nadšení, nabízeli své výrobky, počítali peníze, vraceli, procvičili si počítání a byli hrdí, že se jejich práce líbí a že udělali radost dalším lidem. Příjemnou vánoční atmosféru jsme doladili zpíváním koled, moc jsme si to užili," uvedla učitelka jednoletého oboru SŠ praktické, kam chodí žáci s těžkým postižením Nela Wasserbauerová.

Výtěžek z akce byl 1600 korun, žáci ho použijí na suroviny k vaření a ze zbylých peněz si zajdou do cukrárny.

Na základě kladných ohlasů si žáci a učitelé na 15.3.2016 naplánovali Velikonoční prodejní výstavu a těší se, že z toho udělají pěknou tradici.

Barbora Klečková