Nechce se ani věřit, že tuto vánoční anekdotu napsal život sám. Vše začalo krátce před půlnocí, když se na tísňové lince 158 ozval vyděšený ženský hlas.

„V neděli 22.12. ve 23.40 hodin na linku 158 zavolala ze svého domu v obci Světlá Hora vyděšená starší žena a žádala Policii České republiky o pomoc. Pracovníkovi linky tísňového volání měla sdělit, že jí někdo bouchá na dveře a jelikož je sama doma, bojí se jít podívat, kdo za dveřmi stojí," popsala skutečnou událost policejní mluvčí Pavla Welnová.

Oznámení, že k osamělé ženě se někdo pozdě v noci dobývá, nebrali policisté na lehkou váhu. Hlášení bylo okamžitě předáno obvodnímu oddělení Bruntál, kde policisté ihned společně s psovodem vyrazili na místo události. Při příjezdu policisté zjistili, že se u domu nenachází nikdo, kdo by tloukl na dveře. Proto sami zaklepali a ohlásili svůj příchod.

„Žena policistům přišla otevřít a již ve dveřích se začala velice omlouvat. Teprve až po zavolání na linku 158 žena pravděpodobně dostala odvahu a šla dům projít. Sama byla velice překvapena, když zjistila, že na dveře nebouchal žádný nezvaný host, ale kapr, který v koupelně vyskočil z vany," prozradila pointu skutečného vánočního policejního příběhu Pavla Welnová.