Po roce zase otevírají své brány koupaliště. Deník zjišťoval, jak jsou připravena na letní sezonu koupaliště v našem regionu a co mohou provozovatelé návštěvníkům nabídnout.

Pomalé napouštění způsobilo sucho

Dnes už je koupaliště ve Městě Albrechticích připraveno na první návštěvníky, ale do poslední chvíle nebylo jasné, zda se bazén podaří včas napustit. Napouštění albrechtického bazénu totiž trvá několik dní a letos do něj přitékala voda podstatně pomaleji než obvykle. Správa koupaliště čerpala vodu z vrtu, ve kterém suché dny zapříčinily nedostatek vody.

Návštěvníky jistě potěší, že cena vstupného se od loňska nijak nezměnila. Děti do šesti let mají vstup zdarma, od šesti do osmnácti let za třicet korun a dospělí zaplatí čtyřicet korun. Od soboty už bude albrechtické koupaliště otevřeno denně od 9 do 19 hodin.

V Osoblaze investovali

V Osoblaze se koupaliště otevřelo 6. června, takže provozovatelé mohou bilancovat první týden. Za první dva dny do areálu zavítalo na 320 lidí, což je slušný začátek sezony. „Věřím, že to nebylo největší číslo. Z minulého roku si pamatuji horké dny, kdy se na koupališti za jeden den otočilo až 800 lidí," uvedl správce osoblažského koupaliště Rostislav Brada.

Ve středu 10. června byla na osoblažském koupališti dokončena a zprovozněna nová technologie automatického dávkování bazénové chemie a také nové přívodní potrubí, což představuje investici 420 tisíc korun.

Ani zde se cena vstupného nezměnila. Děti do tří let platí pět korun, děti do osmnácti let patnáct korun a dospělí třicet. Po 17. hodině se vstupné snižuje na polovinu. Permanentky na sedm dní vyjdou děti na sedmdesát korun a dospělé na sto padesát.

Ti, kteří na osoblažské koupaliště dorazí autem, musí počítat s tím, že se zde vybírá parkovné pětadvacet korun. V případě špatného počasí bude koupaliště zavřené.

Bruntál: Městské koupaliště

Letní koupaliště města Bruntál zahajuje provoz v měsíci červnu a končí sezonu na konci srpna příslušného roku. „V letošním roce bude zahájení dle počasí v sobotu 13. a nebo v pondělí 15. června," potvrdil Václav Frgal, jednatel Technických služeb Bruntál, které jsou správci tohoto odpočinkového místa.

Otevřeno má být koupaliště denně od 10 do 19 hodin, je to ale vždy odvislé od počasí toho kterého dne.

Areál městského koupaliště nabízí dva plavecké bazény. Velký plavecký bazén o rozměru 33 krát 15 metrů s hloubkou 1,2 až 1,9 metrů a malý bazének, brouzdaliště o rozměru 15 krát 15 metrů. Bazén s betonovým dnem je obklopen travnatými plochami pro odpočinek a opalování a součástí koupaliště je občerstvení a sociální zařízení.

Dále je v areálu možnost využití hřiště na plážový volejbal a míčové hry. „Děti mají k dispozici pískoviště, skluzavky, průlezky a vodní skluzavky," uvedl Václav Frgal.

Děti do dvou let můžete vzít na koupaliště bezplatně, do 15 let věku zaplatí 30 korun, dospělí 50 korun. Od 15 do 19 hodin platí děti jen 25 a dospělí 35 korun. Dá se půjčit lehátko i míč.

Wellness centrum

Návštěvníci mají v letních měsících možnost využít též venkovního areálu wellness centra v Dukelské ulici, jehož součástí je divoká řeka propojující vnitřní a venkovní část wellness centra. K dispozici jsou lehátka na opalování a relaxaci na terase. Otevřeno denně od 7 do 21 hodin, v pondělí je otevřeno od 10 hodin. Parkování v areálu wellness centra je zdarma. Areál je výborným místem pro zábavu a relaxaci u všech věkových skupin.

Návštěvníci všech generací mají v tomto moderním zařízení možnost výběru mezi relaxačním pobytem a sportovními aktivitami. Vnitřní část wellness centra tvoří pětadvacet metrů dlouhý plavecký bazén s šesti dráhami, relaxační bazén s řadou masážních prvků, vířivky, výukový bazén, divoká řeka, stometrový krytý tobogán, aromatická parní sauna. K občerstvení uvnitř bazénové haly slouží takzvaný mokrý bar, přístupný v plavkách.

Ceny vstupného jsou jiné ve všední dny a o víkendech i v délce pobytu. Jen pro představu, za hodinu a půl platí v týdnu dospělí 95 a děti od tří do patnácti let 60 korun. Děti do tří let mají vstup zdarma v týdnu i o víkendu, kdy vyjde vstup děti do patnácti let na 70 korun, dospělé na 110 korun. Slevy se týkají předplatitelů, seniorů a postižených osob.