Občané se budou muset smířit s tím, že od příštího týdne bude průchod v těchto místech uzavřen pro chodce i pro cyklisty. Zákaz je pochopitelný, protože z bezpečnostních důvodů mezi těžké stavební stroje nikdo nepovolaný nesmí. Toto omezení potrvá nanejvýš dva nebo tři měsíce.

„Podle smlouvy by park měl být hotový nejpozději na konci října. Pokud ale počasí bude přát, mohl by se termín zkrátit až o měsíc. Výstavba sice skončí už na konci srpna, ale pak ještě poběží třicetidenní lhůta pro zrání betonu," uvedla Monika Vyležíková z krnovského odboru školství, kultury a sportu.

Skate/bikepark postaví firma Hydro Gas Manufacture, kterou vyznavači akrobacie na kolech a skateboardech znají spíše pod názvem FiveRamps. Ta se specializuje na výstavbu betonových skateparků. V našem regionu realizovala například loni opavský skatepark a v roce 2010 bruntálský.

.

„Jedná se o renomovanou firmu na stavbu parků tohoto typu, jejíž realizace můžeme najít také na Slovensku či v Polsku. V současné době dokončuje park v Ostravě. Výběrové řízení vyhrála s cenou 3,5 milionu korun včetně DPH," upřesnila Monika Vyležíková.

Krnovský skate/bikepark bude složený z několika obloukových křivek. Jeho nepravidelný tvar by se dal vměstnat do obdélníku o rozměrech asi 50 krát 27 metrů. Skládá se z betonových překážek typu Ledge, Jump-Ramp, Wall-Ramp, Bank, Poll a podobně, které tvoří jeden celek, protože prvky na sebe plynule navazují. Beton je doplněn kovovými trubkovými překážkami.