Cirkus Carini založili v roce 2001 nositelé slavných cirkusových jmen, pánové Arnošt Aleš a František Navrátil. Oba pochází z rodin, kde se cirkusové umění a život v maringotkách dědí z generace na generaci.

Cirkus dělají nejen lidé, ale také zvířata. A těch má cirkus Carini spoustu. Chov není právě jednoduchý, protože každé zvíře potřebuje jiný druh potravy. „Na cestování jsou zvyklí, žádný problém jim to nedělá. Jsou to komedianti, stejně jako jsme my," říká nejen o Berberských lvech, ale i dalších cirkusových zvířatech principál cirkusu Carini František Navrátil.

A jaký program cirkus nabízí? „Návštěvníky přivítají postavičky Walta Disneyho, které mají děti rády. Hlavním programem je ale show berberských lvů a lidé uvidí také třeba drezuru koní, cvičené psy, americkou lampu smrti nebo artisty ze soutěže ČeskoSlovensko má talent," prozradil principál cirkusu František Navrátil, který v cirkusu působí nejen jako drezér šelem a poníků, ale také jako artista.

„Doba už je taková, dnes musíte umět prakticky všechno. Lidi kolikrát žasnou, co všechno jako show v našem počtu dokážeme," dodává.

Carini totiž patří spíše mezi středně velké podniky. Umělecký kolektiv je pouze osmičlenný. Komedianti se tak shodují, že vystoupení je pro ně fyzicky docela náročné. „O tom to ale je. Ten program jde udělat v menším počtu lidí a jde udělat špičkově. Celé to musí být postavené tak, aby lidé byli spokojení," doplňuje drezér.

Samotná drezura zvířat spočívá v každodenní práci a pravidelném kontaktu se čtyřnohými tvory. „Teprve pak si na vás zvířata zvyknou. Zjistí, že jste jejich pán, dáváte jim najíst a napít, vyčistíte je. Když jim je špatně, zavoláte veterináře," uvedl principál cirkusu Carini.

Představení cirkusu v Krnově

místo: u městských lázní

pá 17. 7. od 18 hodin
so 18. 7. od 18 hodin
ne 19. 7. od 18 hodin

(20. a 21. 7. volné dny)

st 22. 7. od 18 hodin
čt 23. 7. od 18 hodin
pá 24. 7. od 18 hodin
so 25. 7. od 18 hodin
ne 26. 7. od 11 hodin

-pm-