Na návštěvníky zde čekají nové cyklostezky, sjezdové tratě pro koloběžky či buginy, zábavné tratě plné boulí a zatáček, lezecká stěna a řada dalších atrakcí. Přes zimu zde lyžaře vozí lanovka a provozovatelé ji nemíní nechat zahálet ani v létě.

Zima byla z našeho pohledu úspěšná především díky kvalitní sjezdovce se čtyřsedačkovou lanovkou a pestré nabídce pečlivě připravených atrakcí pro malé i velké. Ve stejném trendu budeme pokračovat i v létě," uvedl spolumajitel areálu Karel Ležatka.

Provozovatelům se povedlo dohodnout se s Lesy ČR a v okolí Kopřivné vybudovali několik tras pro jízdu na kole či koloběžce. Při přípravě tohoto jízdního parku spolupracovali s českým bikerem Kamilem Tatarkovičem.

Značené tratě

Návštěvníky i s bicyklem vyveze na svah lanovka, pak si mohou vybrat, kterou tratí se vydají z kopce dolů. Na výběr mají téměř patnáct kilometrů značených tras různé obtížnosti. Některé jsou pro zkušené a náročné sportovce, jiné zvládnou rodiče s dětmi. Tratě jsou značeny podle obtížnosti tak, jak jsou zvyklí lyžaři. Ta nejméně náročná je modrá, obtížnější je červená a nejtěžší je značena černě.

„Vzhledem k tomu, že se snažíme vycházet vstříc především rodinám s dětmi, rozšířili a upravili jsme cyklostezky v areálu tak, aby si na nich mohli užít všichni jak zkušení rideři, tak malé děti. Novinkou je nenáročná trať pojmenovaná Family 3.

Jde o jednoduchou, širokou a bezpečnou lesní pěšinu v délce čtyř kilometrů, která svede jezdce mírným klesáním od horní stanice lanovky až k té spodní. Proto je vhodná pro celou rodinu, své si na ní ale najdou i zkušenější jezdci," potvrdil spolumajitel Karel Ležatka.

Na Kopřivné připravili i novou summertubing arénu. Ta je věnována dětem, zkusit mohou i dospělí, jezdí se v ní ve velkých nafukovacích kolech. Zásadní novinkou na Kopřivné je, že veškeré atrakce Fun Parku jsou zdarma. Jediné, co návštěvníci platí, je lanovka, případně půjčení sportovní výbavy, kola či koloběžky.

„Vybudovali jsme i oblíbený pumptrack, což je zábavná trať plná boulí a zatáček určená pro trénink techniky jízdy na kole vhodná jak pro děti, tak i profesionály. Samozřejmostí je již Big Air Bag, tedy obří nafukovací „polštář" určený pro trénink nejrůznějších triků či skoků. A kdo upřednostňuje jízdu po sjezdovce, může si ji zkusit v bugině či na koloběžce," lákal k návštěvě areálu Karel Ležatka.

V areálu si návštěvníci mohou vyzkoušet také lezecké centrum, které nabízí čtyři lezecké stěny tři pro děti a jednu dvanáctimetrovou čtyřstrannou věž s převisem. Děti se zde mohou vyskákat dosytosti, jsou tu trampolíny, skákací hrad, součástí je i hřiště a hrací plochy na florbal a další míčové hry.

K areálu patří rovněž nové hřiště na plážový volejbal, paintball aréna či prostor určený pro lukostřelbu. V půjčovně je široký výběr kol, koloběžek a bugin, i ochranných pomůcek na všechny dostupné atrakce.