Teploty se pohybují už nad bodem mrazu, lyžovat se ale bude ve většině středisek až do Velikonoc. V Jeseníkách platí druhý stupeň lavinového nebezpečí. Podle náčelníka Horské služby Jeseníky Michala Klimeše sníh taje pomalu. „Všechny areály jsou v provozu, běžecké stopy budou na víkend upraveny," řekl Michal Klimeš.

Déšť zatím lyžování nevadí

Oteplení posledních dnů se zatím nepodepsalo na stavu sjezdovky Ski Arena Vrbno pod Pradědem. „Sněhu je stále dostatek, celá sjezdovka je sjízdná, bez fleků," řekl vedoucí provozu Ladislav Novák s tím, že pokud v počasí nedojde k dramatické změně, bude v provozu skiaréna během soboty i neděle.

Lyžuje se ještě i ve Ski Annaberg, v Andělské Hoře a Suché Rudné. V sobotu od 15 hodin probíhá v Suché Rudné otevřený večerní Paralel Masters cup v paralelním slalomu. Závody mohou zájemci přijet třeba jen sledovat. „Všichni se účastní na vlastní nebezpečí. Proto doporučujeme mít uzavřené odpovídající pojištění. Pořadatel závodu není zodpovědný za případná zranění závodníků, činovníků nebo diváků," upozornil pořadatel Petr Drápala.

Skvělé podmínky na Ovčárně

Sportovní centrum Figura na Ovčárně nabízí výhradně přírodní sníh.V nejvýše položeném zimním středisku v Česku panují ideální podmínky. V provozu jsou vleky všech obtížností označované jako A, C, Velký Václavák i Malý Václavák. „Přijeďte se podívat v neděli 10. března na tradiční běžecký závod Jesenická 70, který se u nás poběží po 25 letech," vyzval provozovatel areálu Josef Figura.

Kdo nostalgicky vzpomíná na své mládí, pro toho je určena sobotní akce u Penzionu Roháč v Karlově pod Pradědem. V lyžařském areálu Praděd proběhne Retro party k Mezinárodnímu dnu žen 
a celodenní diskotéka s hity 70. a 80. let se soutěžemi.

Příchozí by mohly zaujmout ceny občerstvení, limonáda bude za 1,70 korun a štamprle za 15 korun. Vítaní budou ti, kteří se dostaví od 10 do 16 hodin v oblečení, ušitém před rokem 1990. V areálu Praděd v Karlově připravili na neděli 10. března také od 10 do 16 hodin rodinnou šou se soutěžemi o skipasy a výlety k moři od cestovní kanceláře. „Prvních dvě sta návštěvníků areálu získá dárek. Zdarma bude možné si zapůjčit a otestovat lyže předních světových značek," slíbil mluvčí Ski Karlov Boris 
Keka.

K sousedům jede Josef Váňa

Devítinásobného vítěze Velké Pardubické, žokeje Josefa Váňu, přizvali do poroty pro výběr nejkrásnější dívky 
v areálu K3Sport v Koutech nad Desnou v sousedním Šumpersku. V kouteckém areálu je na víkend připraven atraktivní program, volit se bude Miss Nordica. „Různé disciplíny bude pět finalistek absolvovat na svahu celý den, večer bude zakončení soutěže v lyžárně," informoval ředitel areálu Petr Marek.