Podobně jako v sousední Světlé Hoře mají od středy 27. března i v Andělské Hoře ozdobený velikonoční strom.

Ve Světlé stojí před budovou obce a kuželnou, v Andělské přímo u silnice z Bruntálu do Vrbna pod Pradědem. Strom ozdobily ve středu papírovými vajíčky a pentlemi děti z místní mateřské školy, kam docházejí z obou sídel.

„Připomínat si historické tradice a zvyky je nutné. Zejména to platí u dětí, které nemají tolik zkušeností a vědomostí, jako dospělí," řekl andělskohorský starosta Miroslav Novotný, který odměnil zdobící předškoláky lízátky. Zdobení velikonočního stromu je předzvěstí samotných jarních svátků. Pro děvčata nastává v tomto období čas zdobení kraslic a pečení beránků, kluci vyrábějí pomlázky.

Velikonoční svátky: svátky pro děti

„Na Velikonoce se moc těším, klukům budu otvírat a strach že mě zbijí nemám," prozradila předškolačka Elenka Malíková z Andělské Hory. „Já už mám malovaná vajíčka, mám i čokoládky," hlásila Adélka Kovaříková ze Světlé Hory. „Hlavně se těším na kluky, až mě budou bít," ujistila Terezka Želínská ze Světlé Hory. Na Velikonoce se těší spolu s mladší sestřičkou Bárou.

Kluci mají jiné starosti, než zdobení vajíček. Spíš přemýšlí, jaký tatar se bude více hodit ke šlehání holčiček. Tatar neboli pomlázka má prý předat děvčatům jarní svěžest vrbového proutí, ze kterého je vyrobena. „My chodíme s dědečkem každý rok, přidávají se i kamarádi. Projdeme městem, vyšlehám všechny holky," prohlásil Vašek Škripek z Andělské Hory.