Pořadatel, kterým je Jezdecký klub Úvalno, má k dispozici kolbiště pro westernové, parkurové i rychlostní disciplíny, a také tohoto zázemí naplno využije. Královskou disciplínou je desátý ročník soutěže „O šerifa obce Úvalna“. Pro jezdce a koně začne program už ráno

v 7 hodin prezentací a veterinární přejímkou, protože podmínkou účasti je platné očkování a vyšetření na infekční anemii. Pak už budou na kolbišti střídat přehlídky a soutěžní disciplíny jedna za druhou. Na programu je Parkur 50 cm s žolíkem, Jízda zručnosti i Trail.

Mezi rychlostními disciplínami patří k nejatraktivnějším stíhací závod okolo barelů. Velkolepou podívanou slibuje slavnostní nástup spojený s drezurním vystoupením na hudbu, při kterém jako každoročně premiérově představí svou novou choreografii Jana Blažejová.

Jakmile koně znavení svými výkony skončí uvázaní ve svých boxech a stáních, můžou se koňáci společně s diváky bavit na country bále, u kterého vyhrává skupina Azyl.

Dostihový den se koná v sobotu také ve Světlé Hoře, v 9 hodin začíná jarmark s kulturním programem, ve 13 hodin startují dostihy.