Policisté zprávu o útěku krokodýla zveřejnili na sociální síti twitter před druhou hodinou odpolední. Deník informaci o uprchlém zvířeti obdržel krátce před tím.

PÁTRÁNÍ

Společně s policisty prohledávat okolí Závodní ulice a obcházet místní obyvatele začali už v poledne také strážníci. Sbírali informace, doporučovali lidem být ostražití a varovali před případným útokem.

Městská část Mariánské Hory a Hulváky, okolí ulic Bendlova a Slévárenská, 23. července 2021 v Ostravě.
Jak na nepřizpůsobivé? Problémové ghetto v Ostravě řeší radnice i strážníci

Podle svědectví sousedů by mládě nemělo být daleko. Často ho zejména teď v létě viděli procházet se po zahradě. "Asi se podhrabal pod plotem do některé ze sousedních zahrad," komentovala útěk jedna z místních dívek.

"Oznámení o útěku krokodýla ze zahrady chovatele v Ostravě, který měl utéct v sobotu 24. července 2021, jsme obdrželi dnes kolem poledne. Od té chvíle jsou policisté na místě a po zvířeti intenzivně pátrají," potvrdila Deníku mluvčí policie Eva Michalíková s tím, že se jedná o krokodýla čelnatého (Osteolaemus tetraspis).

POPIS

"K jeho popisu můžeme uvést, že se jedná o mládě, které je zhruba jeden metr dlouhé, je mrštné a schopné ulovit menší psy či kočky. Vzhledem k tomu, že je už dva dny bez potravy, může být pro veřejnost nebezpečné. Dle konzultace s odborníkem by mohlo začít vyhledávat vodní toky, případně se uschovat v listnatém terénu, kde je stín," dodala Michalíková s tím, aby se lidé v žádném případě nesnažili krokodýla odchytit sami a raději obratem kontaktovali policii.

Současně policisté žádají o pomoc případné svědky, kteří by mohli mít informace vedoucí k nalezení zvířete, aby kontaktovali linku 158.

Řidička v Ostravě najela vozem na lávka pro pěší.
VIDEO: Řidička v Ostravě najela mercedesem na lávku pro pěší nad Bazaly