Přeměna zastaralého hřiště na moderní víceúčelový prostor nejen pro žáky školy, ale i veřejnost, bude dokončena až v polovině prosince. Bude stát bezmála 6,4 milionu korun. Městskou zakázku zrealizuje krnovská firma AF Stav.

Investiční akce se skládá ze tří částí. „Stavba je rozdělena na vybudování víceúčelového hřiště, přístavby, v níž budou toalety a sklad, a kanalizace od nových toalet. Ta bude provedena jako první, jelikož vede pod běžeckým oválem,“ uvedl Zbyněk Moravec z odboru veřejných zakázek.

Víceúčelové hřiště o rozměru 17 krát 28 metrů bude disponovat lajnováním na basketbal, tenis, volejbal a malou kopanou. Chybět nebude sektor pro skok do dálky, tréninková plocha hodu na koš, čtyři nové běžecké dráhy na šedesátimetrové rovince, z nichž tři dráhy budou přecházet do oválu dlouhého 190 metrů. V prostoru se objeví také nové lavičky, odpadkové koše, stojany na kola a stožáry osvětlení herního hřiště, dojde také na nové oplocení a opravu kamenné zdi, která dělí hřiště od hasičské zbrojnice.

Co se týká ploch na hřišti, ty budou z různých materiálů. „Zpevněné přístupové a komunikační plochy jsou navrženy z betonové zámkové dlažby v přírodní barvě, plocha hřiště a běžeckých drah bude z umělého voděpropustného povrchu, jehož barevné řešení bude upřesněno se zástupci školy. Zbylé plochy budou zatravněny,“ upřesnil Zbyněk Moravec. Přístup na hřiště z veřejného prostranství bude, stejně jako výškové uspořádání zpevněných ploch a hřiště, bezbariérový. 

Ilustrační fotografie.
Strážníky poslala do háje a pak si zazpívala