Na obnovených krnovských dožínkách v sobotu zrovna losovali tombolu a všichni se těšili na závěrečný koncert skupiny Neřeš, která měla být vrcholem programu. Lehce poprchávalo a nic nenasvědčovalo tomu, že se potok za chvíli změní v řeku.

Vody v areálu dožínkových slavností sice bylo jen něco málo nad kotníky, ale na takovém bahně už nemělo smysl pokračovat.

„Kapela Neřeš zrovna volala, že všechno stihnou, protože už jsou u Bruntálu, když se najednou dožínky změnily v Benátky. Naštěstí se organizátorům včas podařilo vypnout elektřinu, takže žádné bezprostřední nebezpeční nehrozilo. Areál byl ale tak zabahněný, že nezbylo nic jiného než program předčasně ukončit a začít balit.

Naštěstí to přišlo až v úplném závěru, takže celkově se krnovské dožínky vydařily," uvedl Martin Hradečný, který pomáhal s organizací dožínek manželům Löwenthalovým.

Nikomu nebezpečí nehrozilo a jediným dramatičtějším okamžikem byla evakuace vozíčkáře na elektrovozíku. „Uprostřed té vodní plochy seděla na lavičce starší paní se svým pejskem a čekala až trochu opadne voda. Organizátoři už chtěli lavičky balit, tak ji přemlouvali, ať odejde jinam. Vzpomněl jsem si na lidi co se nechtěli nechat evakuovat ani když se na ně valila skutečná povodeň," vzpomněl si na úsměvnou historku Martin Hradečný.

..více si přečtěte v úterním Krnovském a Bruntálském Deníku a Reigonu..