Do cíle dojel nejrychleji Radek Musil, který přibližně 1600 kilometrů pokořil na kole za osm dní. Jeho čas by byl ještě rychlejší, kdyby ho v poslední fázi trasy nezdržely zákazy spojené s medvědy.

Mezi závodníky byli také dva členové Blind Sportsmen Opava Czech Republic Aleš Procházka a nevidomý Václav Fišer, kteří jeli na tandemovém kole. Oba cyklisté si sáhli na dno svých sil. Náročnou trať komplikovalo deštivé počasí, krizové chvíle překonávali teplým jídlem, humorem, pomáhaly jim také vzkazy fanoušků, kterým na oplátku na facebooku podávali zprávy z trati.

„Na dvojkole to je opravdu těžké. Pohybujeme se převážně po turistických cestách. Všechno máme promočené, za jízdy se nestačí vše sušit," líčil Aleš Procházka po dvou týdnech jízdy.

Na cestě byli vždy od 8 hodin ráno do 20 hodin večer. Jako většina účastníků závodu trávili i oni noci v přírodě. Dokončili sice jen kratší variantu závodu, ale přesto: „Tihle chlapi jsou opravdoví machři. Smekám před nimi," napsal na web opavsky.denik.cz Vojtěch Hrubý. Souhlasíme!

„Je to takový záběr pro tělo i mysl, že se po závodu člověk vrátí do civilizace s restartovanou hlavou a jiným pohledem na své problémy i život," dodal zakladatel závodu Jan Kopka.

Gabriela Mathiasová