Tereza Chlebovská se dnes už jmenuje Kadeřábková, protože se provdala za talentovaného fotbalového obránce Pavla Kadeřábka. Ten dnes hraje v bundesligovém Hoffenheimu, ale v době, kdy Tereza čekala miminko, se zrovna připravoval s českou reprezentací na Euro 2016 ve Francii.

Tereza Kadeřábková dlouho váhala, zda má promluvit veřejně o něčem tak intimním, jako je porod. Video se svými zkušenostmi nakonec zveřejnila, aby sdělila nastávajícím maminkám, „jaké to bude“.

„Pro každého je to jiný zážitek, každého to bolí jinak, každý to jinak prožívá. I když tohle všechno víte, stejně jste zvědaví na zkušenosti jiných. Proto jsem se rozhodla natočit video, které by někomu mohlo pomoci,“ vysvětlila v úvodu Kadeřábková, proč natočila video Můj porod, které má za první týden přes 25 tisíc zhlédnutí.

PAVEL KADEŘÁBEK DAL SVŮJ MOBIL MASÉROVI

Tereza rodila ve 39. týdnu těhotenství v Praze. Také její nastávající Pavel Kadeřábek byl tou dobou v Praze, kde trénovala česká reprezentace na Euro.

Ráno před porodem Tereza necítila žádné bolesti, tak se věnovala venčení zlatého retrievera. Při odpolední procházce ji přepadla taková bolest, že si musela kleknout. Doma se její bolesti nepravidelně vracely. Tehdy ocenila, jak je dobrém mít v mobilu aplikaci na měření kontrakcí.

„S partnerem jsme si naposledy volali kolem 12. hodiny, když se ještě nic nedělo. Řekl mi, že jde na trénink, a kdyby něco, mobil nechá masérovi. Ještě jsem si dělala legraci, že do telefonu řeknu dobrý den pane masére, já už rodím. Nakonec se to přesně tak událo,“ vzpomínala s humorem Tereza Chlebovská Kadeřábková.

Zdroj: Youtube

DO KRNOVA NEODJELI, POMOHLA I POLICIE

Její sestra Johanka se zrovna chystala s manželem odjet z Prahy za rodinou do Krnova, takže s její pomocí nepočítala. Když mobil kontrakce vyhodnotil hláškou: „Go to the hospital”, zazvonil zvonek. Byla to obrovská úleva, když za dveřmi stála sestra Johanka s manželem Kubou, přestože už měli být na cestě do Krnova.

“Sestře to nedalo, tak se prostě otočili a přijeli za mnou. Kuba zavolal masérovi reprezentace z mého mobilu, aby to zvedl. Pája hned běžel za trenérem, že budeme rodit, aby ho pustil. Za chvíli byl u nás doma. Do porodnice je to od nás asi 15 minut. Jeli jsme hrozně rychle, takže nás zastavili policajti.

Já jsem skoro rodila na zadním sedadle, takže řekli jen dobře, jeďte za náma. V porodnici mi pomáhali do schodů z jedná strany Pája a z druhé policajt. Policistka mi do porodnice nesla věci, takže to od nich bylo moc milé,“ poděkovala Tereza Kadeřábková všem, kdo ji podpořili a pomohli.

PORODNÍK DORAZIL V CYKLISTICKÉM DRESU

Měla domluveného porodníka, který se zrovna chystal projet na kole, ale kvůli naléhavé situaci přijel do porodnice autem v cyklistickém dresu. První kontrakce přišly v 16 hodin, na porodním sále se Tereza ocitla kolem 18.30 hodin a malá Ema byla na světě v 21.15 hodin.

„Manžel chtěl být u porodu, já jsem ho tam nechtěla, ale nakonec mi byl velkou oporou. Je to také jeho dítě a má stejné právo to prožívat jako já. Nakonec to bylo přínosem a bylo to moc fajn. Dávala jsem mu ruku, ale on mě držel jen slabě. Vyprávěl potom, že se bál mi pořádně zmáčknout ruku.

Když mě viděl v takových bolestech, tak mi nechtěl přidávat další. Trochu se mu udělalo špatně, tak si musel sednout a pil mi tam můj nemocniční čaj,“ prozradila Tereza, jak si fotbalista Pavel Kadeřábek vedl na porodním sále. A dokonce i to, jak ho přepadly emoce, až dojetím plakal.

Když Ema vykoukla na svět, první myšlenkou Terezy bylo, jak je asi velká. Všichni jí totiž říkali: máš malinké bříško, to bude malé miminko, to máš dobrý. Ema nakonec byla průměrné miminko: 50 centimetrů a 3360 gramů.

DŮLEŽITÝ VZKAZ: HOLKY, DÁ SE TO VYDRŽET

Tereza Kadeřábková jako správná misska a modelka brzy pocítila instinkt, že se musí upravit a učesat. Nastavila si na ráno budík, aby na další setkání s miminkem byla perfektně připravená.

„Holky, které to teprve čeká: dá se to vydržet. I když ta bolest tam je, a pro někoho může být i šílená, tak nakonec je tam velká odměna. To vůbec nejkrásnější, co je. Nejhezčí momenty mého života jsou porod a svatba. To, že dáte život novému malinkému človíčku je prostě nádherný zážitek.

Jak se malá poprvé přisála k prsu a po boku máte partnera, tak si uvědomíte, že rodina je úplně nejvíc,“ uzavřela Tereza Kadeřábková své poselství nastávajícím maminkám. Je potřeba dodat, že si i jako maminka zachovala svou skvělou postavu, která jí pomohla k titulu Miss 2012.