Na třetí dubnový víkend budou jistě dlouho vzpomínat mladé tanečnice z Bruntálu.

Bruntálská taneční škola In Motion se zúčastnila soutěže Infinity Dance 2014 v Novém Městě na Moravě. Umělecký vedoucí Robin Valášek s děvčaty nacvičil na akci dvě skupinová a pět sólových vystoupení. A byla to velice úspěšná vystoupení.

„Proti nám se tančil hlavně hip-hop a street celkově a moderna. Všichni byli skvělí. Když jsme viděli ty výkony a porotu, tak jsme ani nedoufali v nějaký úspěch," řekl po návratu ze soutěže Robin Valášek.

Tanečnice se chtěly dobře předvést

Celkově podle jeho slov bylo špatné, že pořadatelé promíchali taneční styly a v sólech dohromady i chlapce a děvčata. „Prostě jsme si řekli, že si dáme takovou premiéru před publikem. Tak si to šly holky užít," uvedl Valášek.

V show ve skupinách juniorů představili tanečníci devět tanců. „Všechny jsme porazili. První zlaté místo, medaile a pohár byly naše," těšil se z úspěchu umělecký vedoucí.

Následovala kategorie Parketové kompozice a volný tanec, do níž bylo přihlášeno deset tanců. Podlaha šíleně klouzala, ale i tak se bruntálským tanečnicím dařilo. Pořadatelé vyhlašovali nejlepší soubory, první místo opět přisoudili In Motion Bruntál.

V sólových výstupech juniorů se bruntálské tanečnice neumístily. Mezi šestnácti sestavami se představili především vyznavači hip hopu, což místním děvčatům příliš nevyhovovalo. I tak ale bylo při vystoupení děvčat nač koukat, páté místo vytancovala Izabela Pollaková, sedmé Klárka Janků a deváté Barbora Růžičková.

Sólistky v hlavní věkové kategorii si vedly dobře. Byl to souboj mezi krásnou modernou a super luxusním streetem. „Bylo jich celkem devět a já sám kdybych seděl v porotě, tak bych nevěděl, jak to mám ohodnotit. Všichni byli super a přitom každý jiný," konstatoval Robin Valášek.

Na třetím místě dotančila Míša Klepancová a na pátém místě Venda Bobocká. Obě byly nádherné a velice překvapily.

Přibírají nové tanečníky

Kde mohou bruntálští fanoušci děvčata vidět? Mají v plánu se zúčastnit také dalších soutěží v Litovli a dvakrát v Ostravě.

Vidět jejich vystoupení mohou ti, kteří přijdou 4. května do sportovní haly v Zeyerově ulici v Bruntále, kde se uskuteční akce Bruntálský Bača, o den později vystoupí na Majálesu v Bruntále. V plánu mají také představit se v Bruntále na Dnech města a Dnech pohody.

Do taneční školy přibírají i další případné zájemce od 4 do 18 let. „Stále přijímáme nové děti. Hledáme taktéž generálního sponzora a samozřejmě budeme šťastní i za menší sponzory," dodal umělecký vedoucí.