Tohoto ocenění dosáhla kavárna za necelý rok od svého otevření. Škarohlídové předpovídali kavárně brzký konec. Takový podnik neměl podle nich v Bruntále šanci na přežití. Jako naprostý hazard v rozporu se zdravým rozumem pak pokládali umístění kavárny na náměstí mezi dvě prosperující restaurace - pivnice.

Kavárna se však nejen udržela, ale dosáhla takové úrovně, kterou nemá podnik podobného typu nejen v celém bruntálském okrese, ale například ani v Ostravě. „Získali jsme to díky výborné kávě, byly tady čtyři nezávislé kontroly, o kterých jsme vůbec nevěděli. No a to, že jsme dostali to ocenění, nás velmi těší,“ přiblížila způsob ocenění kavárny servírka Zuzana Kameníková.

„Samozřejmě je to pro nás veliká pocta, jsme rádi, že jsme to dostali a hlavně jsme rádi, že tady lidi chodí a že jsou spokojeni. Je to pro nás velká čest,“ potvrdil slova své kolegyně číšník Karel Holeček.

Milovníci kávy tvrdí, že v kavárně Pizza se podává vynikající káva. Všechny servírky a číšníci z kavárny prodělali speciální školení. I taková zdánlivá maličkost, jako je uvaření kávy, vyžaduje znalosti a zkušenosti. Chuť nápoje ovlivňuje nejen kvalitní káva, ale také mnoho dalších faktorů.

„Záleží i na teplotě vody a na tom, na kolik stupňů je nahřátá. Dále jsme zjistili, že záleží i na počasí a na správném stlačení kávy. Opravdu je tam hodně faktorů, na kterých záleží, aby to kafe bylo takové jak má být,“ vysvětlila Zuzana Kameníková. „Káva musí být rovněž správně namletá a příprava pravého pressa by měla trvat přesně dvacet osm vteřin,“ dodala.