„Hlídka se pokoušela zkontaktovat automechanika, který však byl mimo Krnov. Strážníci přesto věc nevzdali a pomocí drátu se jim po chvíli podařilo klíče z vozidla vytáhnout a předat majiteli,“ popsala mluvčí krnovské radnice Dita Círová, jak strážníci využili svou dovednost odemykání auta drátem.

Na Městskou policii Krnov se telefonicky obrátil také jednaosmdesátiletý muž, který zůstal uvězněný v domě v Ježnické ulici. Uvedl, že dcera ho tam zamkla a pak odešla. „Jelikož se neměl jak dostat ven, kontaktoval městskou policii, jíž sdělil, že klíče od bytu jsou v poštovní schránce. Hlídka je tam skutečně našla a seniorovi dveře od bytu otevřela,“ popsala Dita Círová další zásah strážníků s dobrým koncem.

František Kuba
Poznámka Fidela Kuby: Návštěva u prezidenta

Ostražitosti není nikdy dost, takže občané volají na Městskou policii nejen když se sami dostanou do problémů, ale také když se stanou svědky něčeho neobvyklého. Upozornili například na neobvyklé chování řidičky, která na chvíli zastavila u Seatu zaparkovanému v ulici I. P. Pavlova. Strčila pod Seat nějaký podezřelý balíček a hned odjela. Všímavý svědek, který tuto událost zaznamenal, se podělil o svůj zážitek s kolegou, který pro jistotu informoval krnovské strážníky.

„Strážníci pod vozidlem našli igelitovou tašku s jídlem. Lustrací následně zjistili provozovatelku vozidla. Ta se na místo dostavila a sdělila strážníkům, že jídlo jí tímto způsobem po domluvě předala její sestra,“ popsala Dita Círová další zásah strážníků s dobrým koncem.