Taneční škola Stonožka má za sebou obzvláště náročné dny. Před týdnem, v pátek 14. března, hostovala při Holešovském večeru talentů, o dva dny později tančila při regionálním postupovém kole formací v Opavě. Mimo to měli svěřenci umělecké vedoucí Tamary Vlachynské několik sobotních tréninků.

Sečteno a podtrženo, všichni si přivezli medaile, všichni vyhráli, všichni postoupili do další soutěže, a to na Mistrovství Moravy v Přerově.

Předvedli svůj talent

Již před měsícem se tanečnice zúčastnily základního vyřazovacího kola Olympiády talentů.

Z jedenácti choreografií postoupilo do finálového galavečera v Holešově pět: sólo Elišky Musilové v kategorii mini, sólo Kristy Žandové v kategorii děti, sólo Míši Tinky junior, duo Petry Novotné a Zuzky Hendrychové a velká formace Zlatý saxofon.

Holešovská soutěž nesla podtitul Předveď svůj talent, ať je jakýkoliv a bruntálské Stonožky to vzaly doslova. Na finálový galavečer jela z Bruntálu talentovaná třináctičlenná skupina, kterou čekal tříhodinový finální program, plný nadaných mladých lidí. „Finálový večer dal porotě pořádně zabrat. Sama přiznala, že na jejich hodnotící závěrečné poradě to pořádně jiskřilo," řekla umělecká vedoucí školy Tamara Vlachynská.

V Holešově na Olympiádě talentů vytančila sólistka Michelle Tinka vynikající třetí místo s formací Mám ráda.

V Opavě tančily o postup

Z Opavy si Taneční škola Stonožka odvezla několikanásobný postup na Mistrovství Moravy.

„Ačkoliv to zní ideálně, pod pokličkou to moc ideální nebylo. Medaile jsme sice sbírali, ale ty sbíral na této soutěži opravdu každý. Chybělo větší množství soupeřů. V každé kategorii byly pouze dva nebo tři tance, někdo soutěžil sám," uvedla k soutěži Tamara Vlachynská.

Proto se tanečníci nesoustředili na vítězství vlastních choreografií nad ostatními, ale na to, jaký technický výkon předvedou a jak zaujmou diváky. „Obzvláště u starších tanečníků chyběl soutěživě dravý náboj a svá umění prožívali jako vystoupení v taneční velkolepé show. Všichni tančili krásně, někteří tančili překrásně, přesto však duch soutěživosti měl v neděli dovolenou," konstatovala Vlachynská.

Vedoucí školy vyzdvihla příkladnou spolupráci svých svěřenců při závodech i v zákulisí.

Výsledky postupové soutěže v Opavě 1.místo Souboj na moři, děti, pom pom (ty starší)
2.místo Barbie girl, děti, pom pom (ty mladší)
2.místo Loupež v divadle, děti, jazz
3.místo Můj plyšový pes, děti, modern dance
2.místo Voices, junioři, modern dance
2.místo Zlatý saxofon, junioři, jazz dance