Odběry dárců krve a s tím spojený pravidelný přísun této nenahraditelné tekutiny je pro nemocnici zásadní, protože na dostatku krve a z ní vyrobených krevních derivátech je nemocniční péče závislá.

Přehrada Nové Heřminovy se má stavět v povodí řeky Opavy. Bude vzdálená osm kilometrů od břehů přehrady Slezská Harta.
Návrh z Nových Heřminov: vodou z Moravice můžeme za sucha pomáhat řece Opavě

Hematologicko-transfuzní oddělení Slezské nemocnice zásobuje transfuzními přípravky a krevními deriváty nemocnice v Opavě, Krnově a podle možností i další okolní zdravotnická zařízení.Tím jim umožní lepší dostupnosti a zkrácení dojezdové vzdálenosti. 

Hematologicko-transfuzní oddělení Slezské nemocnice.Hematologicko-transfuzní oddělení Slezské nemocnice.Zdroj: se svolením Slezské nemocnice

„Pevně věříme, že dárci krve, kteří pravidelně dojíždějí k nám do Opavy, otevření tohoto nového místa ocení. Doufáme též, že přiblížením odběrového místa obyvatelům Krnova a okolí najdeme i další nové dárce. Transfuzní oddělení Slezské nemocnice zásobuje krví nejen naši opavskou, ale i krnovskou nemocnici, která své hematologicko-transfuzní oddělení nemá,“ vysvětluje záměr ředitel Slezské nemocnice Karel Siebert.

V současné době probíhá hledání vhodných prostor, které jako nové odběrové místo pomůže svou dostupností zkvalitňovat zdravotní péči obyvatelům celého slezského regionu.