Skauti z 2. oddílu Domoradovice tráví rovněž letošní letní prázdniny v Jeseníkách. „Byli jsme u vás v nádherném přírodním prostředí Jeseníků už vloni a předloni. Do skauta chodím už odmalička, takže jsem ani letos nemohla vynechat," řekla jedna z tábornic Katka Kubesová.

Skauti z Domoradovic jezdívají rádi opakovaně na místa, kde se jim dobře kempuje, kde zažívají nejedno společné dobrodružství.

Skaut je hlavně o kamarádství

„Jelikož jsme tady v Jeseníkách potřetí v řadě, mám za to, že máme zdejší kraj poměrně dobře zmapovaný. Rok co rok porovnáváme už známá místa, rádi se podíváme, kde je co nového. A příroda je zde opravdu uchvacující," uvedla Kubesová, která se do skauta přihlásila jako dítě.

Především kvůli kamarádství a zážitkům. „Hráli jsme hry, byla tam sranda, učili jsme se šifry, morseovku, zdravovědu," poutavě líčila skautka, jinak též velká čtenářka Harry Pottera, scifi i kriminálních příběhů.

V táborové hře si zahrála Katka postavu Mojžíšovy matky.

Hra: Egypťané na Annabergu

Právě egyptské a biblické příběhy jsou letošní celotáborovou hrou domoradovických skautů. A nejen skautů, protože do tábora se přihlásili i jejich spolužáci a vrstevníci.

Schází se během celého roku, takže se ani v létě od sebe nechtěli odloučit. „Tábor jsme si přijeli užít letos od 6. do 19. července. Jsme rádi, že se o nás opět postaral starosta Andělské Hory. Vysekal trávu pro stany, zajistil zázemí," uvedl vedoucí táborníků Jan Vícha.

Stany s podsadami si skauti přivezli s sebou a vlastnoručně je na louce u kostela svaté Anny i postavili. Na závěr tábora je čeká opětovné balení celt i podsad. Ale to je ještě daleko, zatím na odjezd ani zdaleka nemyslí. I když se, zejména těm menším, po pár dnech tábora už docela stýskalo.

„Je otázkou, zda se napřesrok do Andělské Hory znovu vrátíme. Je tu hezky, ale lákají nás i jiné lokality, které jsme doposud nepropátrali," plánoval Jan Vícha.

Bylo na první pohled patrné, že je všech dvaačtyřicet skautů ve věku od sedmi let v dobrých rukách. Nejen díky vedoucím a kvalitnímu programu, který dětem připravili, ale třeba i díky skvělé kuchařce Martě Kerlínové z Kravař, která skauty i vedoucí posiluje energetickými pokrmy, vařenými ve starých vojenských kotlích.