Nové místo

Dřívější tři výšlapy směřovaly k hradu Fürstenwalde, letos se Spolek Přátel Vrbenska rozhodl pro nové místo, silvestrovská výprava směřovala k Mirkovu prameni pod Sokolskou chatou, který je od náměstí vzdálen necelé dva kilometry.

Nenáročnou trasu s příjemným tempem absolvovaly i rodiny s dětmi a senioři. Účastníky výpravy vedl moderátor a člen Spolku Přátel Vrbenska Vít Válek, který byl příjemně potěšen velkým počtem lidí, kteří měli o tuto akci zájem. „Do výšlapu se letos zapojila více než stovka lidí, jsme rádi, že je účast a zájem o naše akce rok od roku vyšší," sdělil nadšeně Vít Válek.

Dvanáct měsíčků

U Mirkova pramene čekalo na účastníky dvanáct měsíčků a také vodníci, kteří zdejší pramen obývají, aby je u sebe doma náležitě přivítali.

Přestože počasí bylo slunečné, teplota vysoká nebyla a na kopci foukal vítr, i s tím ale spolek počítal a pro všechny členy výpravy byl nahoře připraven čaj na zahřátí, dospělí si mohli objednat i čaj s rumem. Dětem rozdal měsíc Červen čerstvé jahody a taky perníčky a další drobné sladkosti na zub. Manželé Vodníkovi popřáli mnoho štěstí do nového roku a všem absolventům túry věnovali novoročenky s kalendářem na rok 2016.

Spolek Přátel Vrbenska si Mirkův pramen jako cíl trasy vybral také proto, aby své příznivce seznámil s místem, na kterém v budoucím roce plánuje pořádat úplně novou akci

Mirkův pramen čeká další akce

„Mirkův pramen v roce 2016 bude místem pro událost, kterou jsme ještě nepořádali, bude jí Svatojánská noc. Jak již název napovídá, akci návštěvníci absolvují v nočních hodinách, rozhodně se mají na co těšit. Samozřejmě nás ale letos opět čeká i mnoho dalších událostí, na které srdečně zveme všechny příznivce spolku, ale i nové zájemce, co se budou chtít dobře pobavit," oznámil Vít Válek.

Miriam Opletalová