A také je vitální žena tradiční účastnicí otužilecké akce u Kobylího rybníka v Bruntále, kterou je Bruntálský krystalek. Jak vlastně s otužováním začala a co ji nutí nořit tělo do vody, jejíž teplota se blíží bodu mrazu?

„Opravdu chodím jen čtyři desítky let do sauny. Žádnou jinou otužileckou průpravu skutečně nemám. Do sauny jsem začala chodit spolu s dětmi z mateřské školky v Okružní ulici, ve které stále působím, a to i teď v důchodu," usmívala se při letošním ročníku Bruntálského krystalku Alena Svobodová.

Jelikož je pro každou legraci, do Kobylího rybníka vstoupila letos po žebříku instalovaném bruntálskými hasiči s čertovskými růžky na hlavě. Otužování zajišťuje energické a milé dámě víc zdraví než jejím vrstevníkům.

„Myslím si, že na svůj věk jsem čerstvější a zdravější dík pravidelným návštěvám sauny a otužování," řekla Alena Svobodová.

V jejích šlépějích jdou taktéž dcera a vnuk, kteří jsou sportovně založení. Oba se věnují atletice. „Ale do rybníka se mnou nikdo nechce. Přeji všem čtenářům Deníku a týdeníku Region vše dobré do nového roku, hlavně to zdraví. A ať se také otužují," dodala.