Podle projektové dokumentace by oprava měla stát kolem osmi milionů korun. Ocelový nýtovaný most, který je dlouhý asi patnáct metrů, byl v roce 2007 vyhlášen kulturní památkou. Byl vyroben v roce 1900 v železářském podniku bratrů Kleinů v Sobotíně. Most již řadu let prohrává boj s korozí. Už osm let je tam doprava svedena pouze do jednoho jízdního pruhu a uzavřeny rošty pro pěší.

Rekonstrukce omezí pohyb aut i chodců. Lidé, kteří se chtějí dostat z ulice Soukenické přes řeku na ulici Opavskou, čeká obchůzka přes Říční okruh, nebo mohou využít ulici U Jatek.

„Aby lidé nemuseli v případě, že si vyberou most na Říčním okruhu, jít až na kruhový objezd, nechalo město postavit v těchto místech chodník, po kterém to budou mít kratší," uvedl místostarosta Krnova Michal Brunclík.

Stavební práce potrvají tři měsíce. Uzavření mostu během rekonstrukce, která bude zahájena v létě, ztíží situaci nejen chodcům, ale také všem, kteří bydlí nebo podnikají na ulicích Opavská a Zapletalova a jediná cesta k jejich domovům či provozovnám vede po historickém ocelovém mostě. Pro ně bude doprava zajištěna zprůjezdněním dřívější odbočky z Opavské ulice, která je dnes přehrazená chodníkem.