Výchozí bod trasy dlouhé kolem 2,5 kilometru je u sanatoria na Ježníku, vede ke studánce vzdálené asi 800 metrů a končí na Ježečkově palouku. K sanatoriu se mohou účastníci dopravit městskou hromadnou dopravou, linkou 802, která odjíždí ze zastávky u autobusového nádraží v 8.40 hodin. Účastníky na trasu nasměrují v době od 9 do 11 hodin turistky z Klubu českých turistů, které na ně budou čekat u sanatoria.

A protože trasa bude dostatečně vyznačena fáborkami, ke studánce dojde skutečně každý. A má se na co těšit! „U studánky budou na děti čekat víly a další pohádkové bytosti, které pro ně budou mít připravený zajímavý program,“ prozradila záměr studentů a studentek Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy jejich učitelka Jitka Chaloupková. Po krátkém odpočinku u studánky se účastníci vydají do cíle trasy na Ježečkův palouk.

Tam každý obdrží účastnický list, letáček s povídáním o studánkách v okolí Krnova, menší laskominu, nebude chybět teplý čaj a zapálený oheň. Jen špekáčky a chleba už si musí donést každý sám, vidlice na opékání budou k dispozici. „Také na Ježečkově palouku nebude nouze o hry pro děti. O ty se postarají skauti z oddílu Krnovská Trojka. Děti si s nimi budou moci hrát až do 13. hodiny, kdy akce skončí,“ dodala koordinátorka kampaně Jana Vágnerová.

Na organizaci „Putování po studánkách“, které se koná za každého počasí, se podílí město Krnov, Místní agenda 21 Krnov, OKČT Krnov, Středisko ekologické výchovy Krnov, SPgŠ a SZŠ Krnov, Lesní správa města Krnova a skautský oddíl Krnovská Trojka.