Tato vycházka na Ježník je určena především menším dětem s doprovodem. Začíná u sanatoria na Ježníku, odkud se půjde k Jelení studánce. Cílem dvou a půl kilometrové trasy, kterou vyznačí členové krnovského odboru Klubu českých turistů, bude Ježečkův palouček.

Tam účastníci získají tematické pamětní razítko a zahřejí se teplým čajem nebo u ohně, na kterém si budou mít možnost opéct přinesené špekáčky.

„Jak už bývá zvykem, děti na trase budou plnit nejrůznější zábavné úkoly a není vyloučeno, že se setkají s nějakým strašidlem," uvedla vedoucí odboru životního prostředí Rostislava Rollerová.

Akce potrvá od 8.45 do 13 hodin. Start je v době od 8.45 do 10 hodin. K sanatoriu se lze dopravit městskou hromadnou dopravou, linkou číslo 802. Ideální je spoj, jenž ze zastávky u Alberta odjíždí v 8.30 hodin. Pořadatelé zajistili také jeden mimořádný spoj, který má odjezd ze stejného místa v 9 hodin a bude zastavovat na všech zastávkách.

Pátý ročník Putování ke studánce pořádá odbor životního prostředí Městského úřadu v Krnově, Zdravé město Krnov, Klub českých turistů, Středisko ekologické výchovy Krnov, pedagogická a zdravotnická škola, krnovská průmyslovka a Lesní správa města Krnova.