Výukové popelnice na třídění odpadu názorně ukážou, co patří do kontejnerů na plasty, papír, sklo a kartonové nápoje.

„Na území města máme rozmístěny kontejnery na papír, plast a sklo, takže zelené, modré a žluté popelnice nejsou novinkou. Ale s šedou, která je označená oranžovou nálepkou a slouží pro třídění kartonových obalů, například od mléka, ovocných šťáv a podobně, se v našich krnovských ulicích nepotkáváme,“ uvedla Pavla Hájková z krnovského odboru životního prostředí.

Kartonové obaly se totiž v Krnově vhazují do žlutých nádob pro plast. Odtud vytříděný materiál míří na sběrný dvůr v Karáskově ulici, kde se obsah separačních popelnic dál třídí. Na třídicí lince se roztřídí na jednotlivé druhy plastu čiré PET lahve, modré PET lahve, karton a podobně.

„Přestože Krnováci nejsou v třídění nováčci, věřím, že vystavené popelnice přinesou návštěvníkům další poznatky a informace o třídění odpadu,“ dodala Pavla Hájková s tím, že popelnice pro výstavu na radnice městu zapůjčila společnost Ekokom.

Krnovský letecký aeroklub nabízí všem zájemcům vyhlídkové lety. Provádí ale i plachtařské výcviky.
Krnovský aeroklub nabízí vyhlídkové lety nad Jeseníky
Rozšíření zóny představuje infrastrukturu za 63 milionů korun. Dotace sice městu pomohla, ale přinesla podmínky, které mohou být pro investory z objektivních důvodů nesplnitelné.
Zbyli jen dva zájemci o průmyslovou zónu