Soutěž probíhá formou internetového hlasování od 10. do 25. dubna na www.nejkacka.eu. Odměněn bude nositel vítězného projektu a hodnotné ceny mohou vyhrát také hlasující. Stačí si vybrat svého favorita, kliknout na políčko hlasuj, vypsat potřebné údaje a potvrdit. Automaticky se tím zařadí do slosování o hodnotné ceny, mezi nimi víkendové pobyty či vstupenky na kulturní a jiné akce. Kromě hlavních cen se budou rozdávat zajímavé ceny i v průběhu soutěže. Pořadatelem soutěže je Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko

Revitalizace zahrady Mateřské školy Gorkého proběhla o loňských prázdninách. Během nich vyrostl na zahradě cirkus. Děti zde mají k dispozici žirafu průlezku, slona skluzavku s prolézačkou, čtveřici tygříků houpačku, krokodýla balanční prvek, kladiny, lavičky ve tvaru kočky, psa anebo klauna, domečky i šapitó, kde mohou u stolečků posvačit nebo si kreslit. Dále se mohou vyřádit na lanových prvcích, jako je pyramidu, lezecká svahová síť nebo lezecký parkur. Zajímavostí je průlezný tunel pod uměle vytvořeným kopcem nebo pískoviště s praným pískem, u něhož je vybudována dřevěná průlezka s korýtky, dopravním pásem a kladkou s kyblíky.

To vše doplňují tabule na kreslení, prohazovací a balanční prvky, travnatý koberec a další zeleň nebo vodní prvky mlhoviště, pumpa s vědrem a nerezová fontánka s pitnou vodou. „Podařilo se nám vybudovat důstojné zázemí, vedoucí k naplnění výchovně vzdělávacích cílů, tematicky orientované na svět přírody, zvířat, vztahu k nim, objevování, na rozvoj osobnosti dítěte, jeho dovedností, fantazie a představivosti.

V pěkném počasí můžeme přesunout část výuky na zahradu, dostat děti do většího kontaktu s přírodou. Zároveň se zahrada proměnila v komunitní centrum, které využívají děti z mateřské školy i spolupracující organizace a v odpoledních hodinách od 1. května se k nim přidá také veřejnost,“ uvedla ředitelka školy Jitka Kopečková. Rekonstrukce zahrady stála více než 3,6 milionu korun a dotace z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu Moravskoslezsko pokryla 92,5 procenta.

Hlasovat pro projekt Cirkus můžete nejen na www.nejkacka.eu, ale také prostřednictvím webových stránek školy www.msgorkeho.cz a města Krnov www.krnov.cz. Více informací k soutěži najdete pod „Nej kačka“ i na facebooku.